WELL BEING FITNESS

Επιλέξτε την άσκηση ανάλογα με την ηλικία σας


23 Μαΐου 2015

7ec8db6cafd6f76970d5baaf185c261c-κα.jpg

Η σωματική άσκηση έχει πολλά οφέλη για την υγεία και πρέπει ο καθένας να την υιοθετήσει στην καθημερινή του ζωή, ανεξάρτητα από την ηλικία. Όμως τι ασκήσεις πρέπει να κάνετε σε κάθε δεκαετία που διανύετε;  Παρακάτω θα δείτε τις καλύτερες ασκήσεις για να δοκιμάσετε, ανάλογα με την ηλικία σας.  

Δεκαετία των '20

Σε αυτή τη δεκαετία μπορείτε να δοκιμάσετε όλα τα ομαδικά αθλήματα, όπως είναι το ράφτινγκ. Η καρδιαγγειακή σας  ικανότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, με αποτέλεσμα να μπορείτε να κάνετε έντονες ασκήσεις για αρκετές ώρες και με αρκετές επαναλήψεις μέσα στην εβδομάδα.

Δεκαετία των '30

Όταν διανύετε την δεκαετία των 30, οι ασκήσεις με βάρη είναι σημαντικές, γιατί από αυτή την ηλικία και  μετά χάνετε μυϊκή μάζα. Άρα καλό είναι να αρχίσετε να αντισταθμίζετε τη μείωση των μυών σας. Για να διατηρηθεί η ευελιξία σας και να μειώσετε τα επίπεδα του στρες δοκιμάστε γιόγκα ή πιλάτες.

Δεκαετία των '40

Σε αυτή την δεκαετία, εκτός από την ενίσχυση των μυών σας, καλό είναι να βελτιώσετε και την ισορροπία σας. Άρα, προσθέστε πρόγραμμα ασκήσεων που αφορούν την ισορροπία. Όπως το να στέκεστε στο ένα πόδι για μερικά λεπτά.

Δεκαετία των '50

Κάμψεις, διατάσεις και ασκήσεις για τη μέση, πρέπει να γίνονται  τρεις φορές την εβδομάδα σε αυτή την δεκαετία, έτσι ώστε να χτίσετε μύες αλλά και να δυναμώσετε τις αρθρώσεις σας. Στόχος σας πρέπει να είναι η πρόληψη της αρθρίτιδας ή η μείωση του πόνου που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα. Δοκιμάστε Τάι Τσι , που αξιοποιεί,  όλο το σώμα σας.

Δεκαετία των '60

Γιατί να μην ενταχθείτε και εσείς σε μια τάξη Τάι Τσι; Είναι μια ήπια άσκηση, αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος για να κρατήσει τις αρθρώσεις σας εύπλαστες και το μυαλό σας σε εγρήγορση. Η κολύμβηση είναι επίσης, μια καλή επιλογή σε αυτή τη δεκαετία, διότι γυμνάζει όλο το σώμα.

Δεκαετία των '70

Συνεχίστε να γυμνάζεστε και σε αυτή τη δεκαετία. Κάντε τις ασκήσεις που έχετε υιοθετήσει από τα προηγούμενα χρόνια. Και σε περίπτωση που δεν μπορείτε, τότε και το περπάτημα είναι μια πολύ καλή επιλογή, γιατί κρατάει τους μύες σας ισχυρούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.