WELL BEING FITNESS

Μάθετε πως να κάνετε διαλογισμό


3 Μαρτίου 2015

dialogismosκαθετο.jpg

Ο διαλογισμός είναι η διαδικασία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας και τη συμπεριφορά σας. Ένας εκπαιδευμένος νους, λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, και σας βοηθάει ώστε, να αρχίσετε να βλέπετε τα πράγματα πιο καθαρά και ήρεμα. Όμως, το μυαλό είναι απείθαρχο και μπορεί να σας δημιουργήσει άσκημα συναισθήματα, όπως άγχος, φόβο, ενοχές, μίσος και ζήλια. Τα καλά νέα είναι ότι, μπορείτε να το εκπαιδεύσετε, κάνοντας διαλογισμό, τα οφέλη του οποίου είναι αναρίθμητα. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε εάν το μυαλό σας είναι απείθαρχο και δεν σας αφήνει να διαλογιστείτε.

Πρώτον, πρέπει να δημιουργήσετε μια άνετη καθιστή θέση με την πλάτη, το λαιμό και το κεφάλι σας σε ευθεία γραμμή και με τα χέρια να ακουμπούν στα πόδια σας. Καθίστε με την πλάτη σας μακριά από το πίσω μέρος της καρέκλας, για να διατηρήσετε κάποια μυϊκό τόνο και για να είστε σε εγρήγορση. Ύστερα κλείστε τα μάτια σας. Αρχίστε να νιώθετε την κάθε σας αναπνοή, καθώς ο αέρας εξέρχεται και εισέρχεται από τη μύτη σας. Αναγνωρίστε και επισημάνετε όλους τους περισπασμούς, που το μυαλό σας δημιουργεί. Αν νιώσετε κάποια σωματική δυσφορία, απλά παρατηρήσετε την και αντιμετωπίστε την ως μια απόσπαση της προσοχής. Κάθε φορά που θα πιάνετε τον εαυτό σας να χάνεται σε μια σκέψη, παρατηρήσετε αυτή τη σκέψη. Μην την ωθήσετε μακριά, το μυαλό σας είναι ο πραγματικό σας φίλος. Με τον καιρό θα δείτε ότι, η προσοχή σας θα καλυτερεύει όλο και πιο πολύ και θα μπορείτε να αντιλαμβάνεστε κάθε κύτταρο του σώματος σας, ακόμα και εάν υπάρχουν περισπασμοί. Θα αντιληφθείτε, ότι εάν αποκτήστε πρόσβαση στο ιερό δώρο της διαίσθησης σας, το μυαλό σας θα γίνει πιστός σας υπηρέτης. Δοκιμάστε τον διαλογισμό για 10 λεπτά το πρωί και για 10 λεπτά το βράδυ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.