WELL BEING FITNESS

4 εναλλακτικές ασκήσεις για όσους μισούν το τρέξιμο


19 Σεπτεμβρίου 2015

belly-fat-600x600-20140423_PreventionMag_Look_03-0896καθευα1.jpg

Η ομορφιά του τρεξίματος είναι ότι, σχεδόν όλοι μπορούν να τρέξουν έχοντας στη διάθεση τους μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν καν να ακούνε για αυτό το είδος δραστηριότητας. Αν ανήκετε και εσείς στους μη θαυμαστές του τζόκινγκ, μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές δραστηριότητες που να προσφέρουν τα ίδια οφέλη.

Όσοι πάτε γυμναστήριο θα γνωρίζετε, ότι το πρώτο πράγμα που σας λέει ο προπονητής να κάνετε, είναι να ανέβετε στον διάδρομο. Εάν όμως, δεν θέλετε να τον δείτε ούτε από μακριά, τότε μπορείτε να κάνετε ελλειπτικό. Αυτή η άσκηση είναι μια πολύ καλή επιλογή, για όσους δεν αγαπούν το τρέξιμο, αλλά θέλουν να κάψουν θερμίδες. Το ελλειπτικό θα γυμνάσει τόσο το πάνω μέρος του σώματος σας, όσο και το κάτω μέρος, χωρίς να ασκήσει πίεση στις αρθρώσεις σας.

Κάντε ποδήλατο. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ποδήλατο και να βγείτε έξω είτε να ανέβετε σε αυτό του γυμναστηρίου σας. Η ποδηλασία κυρίως στη πόλη, αποκτάει όλο και περισσότερους θαυμαστές και επίσης, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική του τζόκινγκ, γιατί δεν καταπονεί τις αρθρώσεις και ταυτόχρονα καίει έναν σημαντικό αριθμό θερμίδων.

Δοκιμάστε τη διαλειμματική προπόνηση. Σίγουρα αν δεν την έχετε δοκιμάσει, την έχετε ακούσει. Η διαλειμματική προπόνηση περιλαμβάνει σύντομες εκρήξεις υψηλής έντασης, που εναλλάσσονται με περιόδους ανάπαυσης. Και το καλύτερο μέρος; Καίει λίπος, βελτιώνει πολύ τη φυσική κατάσταση  και δεν είναι απαραίτητη η παρουσία ενός προσωπικού γυμναστή. Απλά πιάστε ένα χρονόμετρο και αρχίστε να κάνετε 1 ή 2 λεπτά άσκηση μέτριας έντασης, για παράδειγμα το ελλειπτικό μηχάνημα ή στατικό ποδήλατο και ύστερα κάντε 1 λεπτό πιο γρήγορης έντασης.

Όσοι είστε λάτρεις του νερού και όχι του τζόκινγκ, μην διστάσετε να επισκεφτείτε τη πισίνα της γειτονιάς σας. Η κολύμβηση είναι μια προπόνηση, που γυμνάζει όλο το σώμα, αυξάνει τη μυϊκή μάζα και σας βοηθάει να αποκτήσετε ευελιξία κινήσεων. Αδιαμφισβήτητα είναι μια δραστηριότητα που σας βοηθάει να ασκηθείτε έντονα, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού, που ενδέχεται να πάθετε όταν τρέχετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.