WELL BEING FITNESS

#FitbyNiki: Η Νίκη Ξάνθου μας αποκαλύπτει τις 9 συνήθειες για καλλίγραμμη σιλουέτα


15 Μαρτίου 2016

Niki02-Copy.jpg

Όλες οι γυναίκες ονειρεύονται μία επίπεδη κοιλιά και ξοδεύουν ώρες στο γυμναστήριο κάνοντας ασκήσεις κοιλιακών για να καταφέρουν να τις αποκτήσουν. Είναι η άσκηση από μόνη της όμως αρκετή; Δυστυχώς όχι!

Για να μπορέσεις να αποκτήσεις τους τέλειους κοιλιακούς χρειάζεται να ενισχύσεις την προσπάθειά σου προσέχοντας συγχρόνως τη διατροφή σου, στοχεύοντας να μειώσεις το ποσοστό λίπους στην επίμαχη περιοχή και γενικότερα σε όλο σου το σώμα. Όσους κοιλιακούς και ημικαθίσματα και να κάνεις δεν θα καταφέρεις να δεις τους κοιλιακούς σου ή οποιοδήποτε άλλο γραμμένο μυ, αν υπάρχει πάνω από αυτούς ένα στρώμα λίπους να τους καλύπτει!

Γι’ αυτό χρειάζεται εκτός από την άσκηση, να στοχεύσεις και στην απώλεια λίπους μέσω μίας σωστής και ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά, άπαχο κρέας, κοτόπουλο και ψάρια. Ας δούμε λοιπόν ποιες τροφές θα υποστηρίξουν την προσπάθειά σου και ποιες συνήθειες δεν πρέπει να υιοθετήσεις για να μπορέσεις εύκολα να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι.

  1. Ξεκίνησε τα γεύματά σου καταναλώνοντας μία μερίδα λαχανικών ή μία μεγάλη πράσινη σαλάτα με ελαιόλαδο (1-2 κουταλιές). Θα σου κόψει την έντονη πείνα και θα φας λιγότερο από το κυρίως πιάτο γιατί θα χορτάσεις γρηγορότερα. Επιπλέον θα σου δώσουν άφθονες βιταμίνες και φυτικές ίνες.
  2. Πιες άφθονο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ένα γεμάτο ποτήρι νερό 20’ πριν το φαγητό.
  3. Απόφυγε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα trans λιπαρά, λευκά μακαρόνια, άσπρο ψωμί, μπισκότα κλπ. Προτιμήστε ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης, πατάτες κλπ.
  4. Από το μεσημέρι και μετά απέφυγε την κατανάλωση υδατάνθρακα και αμυλούχων τροφών. Προτίμησε κάποιο ψάρι ή κοτόπουλο (χωρίς την πέτσα) ή άπαχο κρέας και συνόδευσέ το με ψητά λαχανικά ή με πράσινη σαλάτα. Η διαφορά που θα δεις το σώμα σου σε ένα με δύο μήνες θα είναι εκπληκτική!
  5. Βγάλε τα γλυκά από τη διατροφή σου. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αλλά όχι και ακατόρθωτο. Κάποια στιγμή έκοψα τα γλυκά για ένα μήνα. Τις πρώτες 10 μέρες ήταν έντονη η λαχτάρα  μου για κάτι γλυκό αλλά όσο περνούσαν οι μέρες, τα ζητούσα όλο και λιγότερο ώσπου τελικά έπαψα να τα έχω ανάγκη. Η ζάχαρη είναι εθιστική, οπότε όσο περισσότερο τρως, τόσο την αναζητάς. Αν επιμείνεις θα πάψεις να την έχεις ανάγκη. Αν μετά από καιρό φας μία κουταλιά, θα σε λιγώσει και θα σταματήσεις εκεί.
  6. Για πρωινό επέλεξε ασπράδια αυγών ή γιαούρτι με βρώμη που θα σε κρατήσουν χορτάτη ώρες μετά.
  7. Κόψε τα αναψυκτικά και τους έτοιμους χυμούς γιατί περιέχουν άφθονη ζάχαρη καθώς και το αλκοόλ.
  8. Κόψε το γάλα και τα τυριά! Δοκίμασέ το για 15 μέρες και δες το στομάχι σου να ξεφουσκώνει. Έχω κόψει το γάλα από 10 χρονών γιατί πάντα ένιωθα ότι με φουσκώνει και μου δημιουργούσε δυσφορία. Αντί αυτών, πρόσθεσε στη διατροφή σου γιαούρτι με προβιοτικά, αμύγδαλα, σουσάμι, πράσινα λαχανικά, μπρόκολο κι άλλα, που θα σου δώσουν το ασβέστιο που έχεις ανάγκη.
  9. Γυμνάσου το λιγότερο 4 φορές την εβδομάδα, επιλέγοντας να κάνεις οποιαδήποτε άσκηση, αρκεί να σου ανεβάσει του παλμούς 70-80 της μέγιστης καρδιακής σου συχνότητας. Οποιαδήποτε αερόβια άσκηση θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος καθώς και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης με αντιστάσεις.

Άσκηση και διατροφή λειτουργούν συμπληρωματικά για βέλτιστα αποτελέσματα στην επιχείρηση “κάψιμο λίπους” και πάνω απ’ όλα στη βελτίωση της υγείας.

Facebook Profile

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.