WELL BEING FITNESS

Τι είναι η ΗΙΤ προπόνηση και πώς στοχεύει στο λίπος


20 Μαΐου 2016

cbee950ff70025d0_shutterstock_167044349καθε.jpg

Αν έχετε βαρεθεί τις ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο κάνοντας ποδήλατο ή διάδρομο, τότε υπάρχει λύση να χάσετε λίπος με πιο γρήγορο τρόπο. Ίσως είναι καιρός να γνωρίσετε τη διαλλειματική προπόνηση ή HIT, η οποία σας απαλλάσσει από τα περιττά κιλά πολύ γρήγορα.

Η διαλειμματική προπόνηση ξεκίνησε κυρίως από τους αθλητές σαν ένα είδος προπόνησης, η οποία περιλαμβάνει διαστήματα έντονης άσκησης που εναλλάσσονται με διαλείμματα ηπιότερης έντασης. Η μέθοδος αυτή έχει πλέον υιοθετηθεί από πολλούς, όχι μόνο από τους αθλητές, δεδομένου ότι γυμνάζει το σώμα σε λίγο χρόνο. Είναι το ιδανικό πρόγραμμα γυμναστικής για όσους έχουν πολυάσχολο πρόγραμμα. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι κάνουν διαλειμματική προπόνηση, μέσα σε 15 λεπτά έχουν καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι αν έτρεχαν για μια ώρα. Επίσης, η συγκεκριμένη προπόνηση καταστέλλει την ορμόνη της πείνας, τη γκρελίνη, αυξάνοντας παράλληλα τα επίπεδα του γαλακτικού οξέος στο αίμα και μειώνοντας το αίσθημα της πείνας για πολλές ώρες.

Πιο γρήγορα αποτελέσματα

Με τη διαλειμματική προπόνηση θα βελτιώσετε την αντοχή σας και τη φυσική σας κατάσταση σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Είναι η ιδανική άσκηση για όσους χρησιμοποιούν τη δικαιολογία ότι δεν έχουν χρόνο να γυμναστούν. Πλέον αντί να τρέχετε χιλιόμετρα στο διάδρομο του γυμναστηρίου, μέσα σε 20 λεπτά έχετε γυμνάσει όλο το σώμα και ταυτόχρονα έχετε κάψει λίπος. Η αυξημένη μείωση του σωματικού λίπους που παρατηρείται στη διαλειμματική προπόνηση αποδίδεται στην αύξηση του βασικού μεταβολισμού, που συνεχίζεται και μετά την προπόνηση.

Με τη διαλειμματική προπόνηση δεν βαριέστε ποτέ. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να κάνετε 30 λεπτά διάδρομο, γιατί πλέον μπορείτε να τρέχετε για ένα λεπτό, μετά να περπατάτε για ένα λεπτό και μετά πάλι να αυξήσετε την ένταση. Επίσης, έχετε το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να γυμναστείτε τόσο σε εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας ένα απλό σκοινάκι, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους κάνοντας τζόκινγκ.

Χωρίς να απορρίπτουμε τα οφέλη των υπόλοιπων ασκήσεων, όπως η γιόγκα, ωστόσο αν προτιμήσετε τη διαλειμματική προπόνηση θα μπορέσετε να διώξετε το λίπος και να μειώσετε το βάρος σας, πολύ γρήγορα και δεν θα βαρεθείτε ούτε ένα δευτερόλεπτο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.