WELL BEING FITNESS

4 πράγματα που δεν πρέπει να φοράτε στο γυμναστήριο


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Φεβρουαρίου 2017

artistic-inspiro-yoga-copy-heather-bonker.jpg

1. Άβολα σουτιέν.

Εάν φοράτε σουτιέν που σας ενοχλεί καθώς γυμνάζεστε, είναι λογικό να μην είστε σε θέση να δώσετε το 100 τοις 100 του εαυτού σας. Επιλέξτε το σουτιέν ανάλογα με τη δραστηριότητα που κάνετε. Ένας καλός αθλητικός στηθόδεσμος, σας προστατεύει από τυχόν τραυματισμούς ή τραβήγματα. 

2. Φθαρμένα υποδήματα.

Εάν δεν αλλάζετε συχνά τα αθλητικά παπούτσια, κάνετε κακό στα πέλματα σας και μπορεί να βλάψετε τις αρθρώσεις σας. Σε γενικές γραμμές για να αποφύγετε τους τραυματισμούς, είναι σημαντικό να διαλέγετε παπούτσια που θα σας δίνουν την υποστήριξη που χρειάζεστε, ανάλογα με το άθλημα ή την προπόνηση που κάνετε. Αν τρέχετε δύο ημέρες την εβδομάδα, ένα νέο ζευγάρι μια φορά το χρόνο είναι αυτό που χρειάζεστε. Αν τρέχετε έξι με επτά ημέρες την εβδομάδα, θα πρέπει να τα αντικαθιστάτε κάθε τρεις μήνες.

3. Εκατό τοις εκατό το βαμβακερά ρούχα.

Τα βαμβακερά μπορεί να σας φαίνονται σαν μια άνετη και δροσερή επιλογή, όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά όταν γυμνάζεστε. Και αυτό γιατί το βαμβάκι απορροφά την υγρασία και αργεί να στεγνώσει, με αποτέλεσμα ο ιδρώτας να κολλάει στην κυριολεξία πάνω σας. Εκτός λοιπόν ότι θα νιώθετε άβολα την ώρα που γυμνάζεστε λόγω της υγρασίας, τα ρούχα από βαμβάκι μπορούν επίσης να προκαλέσουν ρίγη και ερεθισμό στο δέρμα σας. 

4. Βαριά αρώματα

Κανείς δεν θέλει να μυρίζει άσκημα στο γυμναστήριο, αλλά αν αποφασίσετε να φορέσετε άρωμα τότε κινδυνεύετε να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Και αυτό γιατί τα δυνατά αρώματα όταν θερμαίνονται πάνω στο σώμα, αποκτούν μια πιο έντονη μυρωδιά, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει σε εσάς ή στον διπλανό σας, πονοκέφαλο. Επιλέξετε ένα καλό αποσμητικό που να έχει ουδέτερη μυρωδιά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.