WELL BEING FITNESS

Γιατί είναι σημαντική η άσκηση μετά τα 30


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Μαρτίου 2017

fitness1.jpg

Αυτή η όμορφη δεκαετία έχει τα καλά της έχει και τα αρνητικά της, όπως είναι τα πρώτα σημάδια της γήρανσης που ξεπροβάλλουν διστακτικά. Ίσως αρχίσετε να παίρνετε βάρος ή να νιώθετε κουρασμένες κάθε βράδυ που γυρνάτε σπίτι. Αυτή λοιπόν είναι η κατάλληλη ηλικία για να δημιουργήσετε και να υιοθετήσετε νέες συνήθειες που θα διαρκέσουν μια ζωή. Στόχος σας πρέπει να είναι η μυϊκή ενδυνάμωση και η διατήρηση ενός υγιούς σωματικούς βάρους. Ο συνδυασμός της αερόβιας άσκησης με τις προπονήσεις με βαράκια θα επιβραδύνει τη μείωση της οστικής και μυϊκής μάζας και την αύξηση του λιπώδους ιστού.

Τι γίνεται όμως με τις υποχρεώσεις που ενδεχομένως δεν σας αφήνουν ελεύθερο χρόνο; Οι περισσότερες γνωρίζετε για τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας, αλλά από τη στιγμή που μπαίνετε στα 30, είστε απασχολημένες με άλλα πράγματα, όπως είναι η καριέρα και η ανατροφή των παιδιών. Αν η άσκηση δεν είναι στις προτεραιότητες σας, τότε πρέπει σιγά σιγά να αρχίσετε να βάζετε νέους στόχους. Για αρχή βρείτε ένα άθλημα ή μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί, όπως είναι περίπατος με έναν φίλο και όσο περνάει ο καιρός αυξήστε την ένταση και τη διάρκεια. Επίσης, αθλήματα, όπως τένις, μπάσκετ, βόλεϊ, σκι, αναζωπυρώνουν τα διάθεση σας. Μη ξεχνάτε ότι, οι μύες σας είναι ικανοί και πιο εκρηκτικοί τώρα, από ό, τι  θα είναι αργότερα.

Η ζωή είναι γεμάτη από δικαιολογίες, αλλά η σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής σας. Κάνοντας άσκηση, θα σας βοηθήσει να μείνετε νέες και μέσα και έξω, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίστε τις επόμενες δεκαετίες με ένα αίσθημα αισιοδοξίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.