WELL BEING FITNESS

10 λόγοι για να το καίτε (το λίπος) στο σπίτι


ΝΙΚΗ ΧΑΓΙΑ

3 Απριλίου 2017

home-yoga-practice.jpg

Για παράδειγμα, τολμώ να παραδεχτώ πώς έχω χρησιμοποιήσει μέχρι και τον άναδρομο τον Ερμή, για να μην πάω γυμναστήριο, γιια να μιλήσω για τον καιρό - βρέχει (άρα θα λιώσω), κάνει κρύο (άρα θα πουντιάσω), κάνει ζέστη (άρα θα κοιμάμαι όρθια από την υπνηλία) όπου στο όνομά του έχουν γίνει ακυρώσεις και ακυρώσεις personal. Είμαι ένοχη κύριε πρόεδρε. Το παραδέχομαι.

Κουνάτε συγκαταβατικά το κεφάλι σας και γελάτε με τα όσα γράφω γιατί κάπου μέσα σε όλα αυτά βλέπετε τον εαυτό σας; Τοτε σας έχω ευχάριστα νέα: μπορείτε να γυμναστείτε στο σπίτι (όχι δεν θέλω να σας κοπούν τα γέλια), και να ξέρετε πως αυτό το workout μπορεί να είναι και πιο απολαυστικό, αλλά και πιο αποτελεσματικό. Εγώ το δοκίμασα και όντως ισχύει. Κάνω μέρα παρά μέρα την πρακτική μου στη yoga μέσα στο σαλόνι χαρίζοντας (είμαι σίγουρη γι αυτό) στιγμές απόλαυσεις στους γείτονες της απέναντι πολυκατοικίας που με βλέπουν να κάθομαι στο κεφάλι μου με τα πόδια στον αέρα ή να κάνω την αναπνοή του λιονταριού κατά την οποία εισπνέω από τη μύτη (μέχρι εδώ όλα καλά) και εκπνέω από το στόμα ανοίγοντάς το, βγάζοντας τη γλώσσα έξω και αλληθορίζοντας (κάπου εδώ οι απέναντι ξεκαρδίζονται), ενώ δύο φορές την εβδομάδα κάνω tabata από το youtube, νιώθοντας τις θερμίδες να παρακαλάνε να μην τις λιώσω.

Όμως επειδή μου αρέσει να είμαι αναλυτική θα σας δώσω 10 λόγους για τους οποίους η γυμναστική στο σπίτι είναι το καλύτερο πράγμα που σας έχει συμβεί.

1. Μπορούμε να φοράμε ό,τι θέλουμε

Από τις πιτζάμες σας, μέχρι μόνο τα εσώρουχά σας συνδιασμένα με γκέτες μοιάζοντας με την J.Lo στο βίντεο κλιπ του I'm Glad.

2. Η μουσική είναι όλη δική σας

Επιτέλους μπορείτε να ακούτε στο τέρμα τα τραγούδια και τη μουσική που σας εμπνέουν, είτε αυτά είναι τα άπαντα της Beyonce, είτε οι 4 εποχές του Vivaldi. Ο καθένας όπως τη βρίσκει.

3. Εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται όλος αυτό ο fancy εξοπλισμός γυμναστηρίου

Ένα στρωματάκι είναι αρκετό, δύο μπουκαλιά νερό του 1,5 λίτρου (αν δεν έχετε βαράκια) και το δοκάρι της πόρτας για να παίξετε λίγο κάνοντας κατακόρυφα. Όπως με πολύ μεγάλη επιτυχία κάνω σε αυτή τη φωτογραφία.

4. Ήρθε η ώρα να δείξουμε τις χορευτικές μας ικανότητες

Μία πόρτα μπορεί να γίνει ο τέλειος παρτενέρ για να μάθετε να χορεύετε σάλσα, ενώ το παρκέ είναι η πίστα που χρειάζεστε για να γλυστράτε πάνω του με αερική άνεση.

5. Πριν από κάθε workout μπορούμε να πάρουμε έμπνευση

Είμαστε στο σπίτι μας. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε. Για παράδειγμα εγώ, πριν από κάθε yoga practice, που θέλω να είναι και λίγο δυναμική, ξεφυλλίζω βιβλία yoga και βλέπω πάνω σε ποια στάση θα δουλέψω. Το πώς θα κάνω την πρακτική μου (ή το workout μου) πιο δημιουργική είναι κάτι σαν ιεροτελεστία για μένα. Φτιάχνω έναν Nescafé® Cappuccino Decaf, απολαμβάνω αργά αργά την πλούσια γεύση του και την βελούδινη κρέμα του και φτιάχνω τη δομή του μαθήματός μου.

6. Γυμναζόμαστε ότι ώρα θέλουμε

Πολλές φορές έχω ξυπνήσει με όρεξη για ένα δυναμικό πρωινό stretching και άλλες φορές λίγο πριν κλείσω την ημέρα με έχω βρει μέσα στο σαλόνι να φωνάζω και να με χειροκροτώ κάνοντας ένα αεροβικό πρόγραμμα. Η γυμναστική στο σπίτι δεν έχει ωράριο.

7. Φυσικά και μπορείς να έχεις παρέα

Η γυμναστική στο σπίτι μπορεί να γίνει μαζί με την φίλη σου ή ακόμα και με το σύντροφό σου και μάλιστα να αποκτήσει και λίγο fun. Πολλές φορές έχω βρεθεί να "παίζω" κάνοντας partner yoga και έχω καταλήξει την επόμενη μέρα πιασμένη μέχρι και στις φτέρνες μου.

8. Ρίχνεις και έναν διαλογισμό

Και μάντεψε...κανείς δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει.

9. Μπορεις να προσπαθήσεις όσες φορές θέλεις μέχρι να το πετύχεις.

Γιατί να μην προσπαθήσεις και μία και δύο και 102 φορές μέχρι να πετύχεις σωστά την άσκηση ή να κάτσεις στο σπαγγάτο όση ώρα θέλεις εσύ. Ο χρόνος είναι φίλος σου όταν γυμνάζεσαι στο σπίτι.

10. Η επιβράβευση έρχεται αμέσως

Και σε διάφορες γεύσεις. Πώς επιβραβεύω εγώ τον εαυτό μου; Ανοίγω το ντουλάπι και διαλέγω μία από τις αγαπημένες μου γεύσεις από τη "χρυσή" συλλογή Nescafé® Cappuccino. Στο σπίτι μου θα βρει κανείς την Caramel Latte, Vanilla Latte και Cappuccino Decaf. Ανάλογα τη διάθεσή μου φτιάχνω και την ανάλογη γεύση. Και δεν απογοητεύομαι ποτέ, διότι και είναι πανεύκολο να φτιαχτούν (αρκεί μόνο ζεστό νερό) και η γεύση του ειναι τόσο εντόνη και ισορροπημένη όσο μου αρέσει. Με ένα αρμονικά καβουρδισμένο χαρμάνι Arabica και Robusta και προσθήκη λεπτοαλεσμένων κόκκων καφέ, δεν θα περίμενε κανείς κάτι λιγότερο.

Sponsored by Nescafé® Cappuccino

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.