WELL BEING FITNESS

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν αποκτάμε τέλειους γλουτούς


Τζουλιάννα Καρνέζη

17 Ιανουαρίου 2019

photo-1485727749690-d091e8284ef3.jpg

Γιατί ενώ περνάμε ώρες ολόκληρες στο γυμναστήριο, οι γλουτοί μας παραμένουν ίδιοι; Τι λάθος κάνουμε και δεν βλέπουμε κανένα αποτέλεσμα; Παρακάτω θα δείτε τα πιο κοινά λάθη και πώς θα τα αποφύγετε.

Το μέγεθος των γλουτών δεν αλλάζει μέσα σε μια νύχτα. Εάν πιστεύετε πως με του ξεκινήσετε γυμναστική θα δείτε και τα πόδια σας να αλλάζουν, κάνετε λάθος. Αντιθέτως θα πρέπει να έχετε υπομονή, να γυμνάζεστε 3 με 4 φορές την εβδομάδα και να αναμένετε τις αλλαγές μετά από 4 έως 6 εβδομάδες.

Διαβάστε εδώ: Εάν δεν ξέρετε τι να κάνετε στο γυμναστήριο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

Δεν κάνετε αρκετές προβολές. Αυτή η απλή άσκηση μπορεί να γίνει οπουδήποτε, ακόμα και στο σπίτι, χωρίς εξοπλισμό και γυμνάζει αρκετά τους γλουτούς σας. Όμως, όσο περνάνε τα χρόνια, πρέπει να δίνετε όλο και πιο πολύ έμφαση, στην άσκηση, γιατί χάνετε μυϊκή μάζα και αυξάνεται το λίπος. Άρα, πρέπει να ασκήστε πιο εντατικά.

Δεν κάνετε αρκετές αερόβιες ασκήσεις. Εάν γυμνάζεστε αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα και δεν βλέπετε κανένα αποτέλεσμα, τότε σκεφτείτε μήπως πρέπει να κάνετε περισσότερες αερόβιες ασκήσεις. Αν από την άλλη μεριά δεν έχετε χρόνο για επιπλέον άσκηση, δοκιμάστε να αναβαίνετε τις σκάλες, και μετά από καιρό θα δείτε τους γλουτούς σας, να παίρνουν πιο γυμνασμένο σχήμα.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Κάνετε λάθος ασκήσεις. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον βασικό σας σωματότυπο, αλλά έχετε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Όμως, εάν κάνετε τις λάθος ασκήσεις, δεν θα δείτε αλλαγή όσο και αν προσπαθείτε. Για παράδειγμα, εάν έχετε λεπτά πόδια, αποφύγετε το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Αντ' αυτού, επικεντρωθείτε  σε ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μύες των ποδιών σας. Απευθυνθείτε στον κατάλληλο γυμναστή και θα σας δώσει τις ασκήσεις που αναλογούν στον τύπο του σώματος σας.

Δεν χρησιμοποιείτε αρκετό βάρος. Αν θέλετε να γυμνάσετε πραγματικά, τους γλουτιαίους μύες, πρέπει να χρησιμοποιείτε και βάρη, εκτός από αερόβια άσκηση. Αν είστε αρχάριες, καλό είναι να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας μόνο το σωματικό σας βάρος. Αλλά, όταν διαπιστώσετε ότι μετά από κάποιες επαναλήψεις, δεν νιώθετε ότι γυμνάζεστε, τότε αυξήστε την αντίσταση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.