WELL BEING FITNESS

Face Yoga: Ασκήσεις προσώπου για να πείτε αντίο στις ρυτίδες


11 Ιουνίου 2019

mark-zamora-1412576-unsplash.jpg

Τα τελευταία χρόνια η yoga έχει αναδειχθεί μια από τις αγαπημένες ασκήσεις των γυναικών και όχι μόνο. Έτσι λοιπόν εκτός από το σώμα υπάρχει και η face yoga που υπόσχεται να σας χαρίσει λαμπερό πρόσωπο χωρίς ρυτίδες.

Διαβάστε εδώ: Το τρέξιμο καίει το λίπος αλλά μόνο με αυτό τον τρόπο

Η ιδέα είναι πολύ απλή. Όπως γυμνάζετε το σώμα σας, έτσι και η yoga προσώπου τονώνει τις περιοχές που εμφανίζονται τα σημάδια γήρανσης. Απαλές πιέσεις, ασκήσεις με τη γλώσσα και φουσκώματα στα μάγουλα μπορούν να τονώσουν τους μυς του προσώπου σας και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Άσκηση 1 Pufferfish

Φουσκώστε το δεξί μάγουλο και αρχίστε να το χτυπάτε απαλά, αλλάξτε μάγουλο. Κάντε αυτή την άσκηση εναλλάξ για 30 δευτερόλεπτα, σταματήστε για λίγο και επαναλάβετε για άλλη μια φορά.

Άσκηση 2 Κουκουβάγια

Κάντε με τους αντίχειρες και τους δείκτες σας ένα μεγάλο C. Τοποθετήστε τo γύρω από τα μάτια. Ανοίξτε τα μάτια και κοιτάξτε προς τα επάνω. Με τους δείκτες σας πιέστε προς τα κάτω σα να θέλετε τα μάτια και οι δείκτες σας να πλησιάσουν τα φρύδια σας. Μείνετε πιέζοντας για δυο δευτερόλεπτα και επαναλάβετε για 3 φορές. Προσέξτε οι αντίχειρες να βρίσκονται στα μάγουλα και όχι στη μύτη.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Άσκηση 3 Φιλήστε τον ουρανό

Σηκώστε το κεφάλι προς τα επάνω. Αρχίστε να στέλνετε φιλιά προς τον ουρανό. Στείλτε 10 φιλάκια. Έπειτα κατεβάστε το κεφάλι και χαλαρώστε.

Απολαύστε τις παραπάνω ασκήσεις και νιώστε να τονώνεται το πρόσωπό σας.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.