WELL BEING FITNESS

4 ασκήσεις για να δυναμώσετε τους καρπούς σας


19 Ιουνίου 2019

bruce-mars-559226-unsplash.jpg

Καθημερινά με επισκέπτεται κόσμος με προβλήματα στους καρπούς. Η πολύωρη χρήση των υπολογιστών και των κινητών επηρεάζει την κινητικότητα των καρπών μας. Επειδή λοιπόν κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν, παρακάτω σας παραθέτω απλές ασκήσεις που θα βοηθήσουν στην λειτουργικότητα των καρπών σας.

Άσκηση 1

Από όρθια ή καθιστή θέση τεντώστε τα χέρια μπροστά. Αρχίστε να κινείτε τα δάχτυλα σας σαν να πιέζετε ένα μπαλάκι. Τεντώστε και κλείστε δάχτυλα προς την παλάμη. Κάντε 30 επαναλήψεις.

Άσκηση 2

Τα χέρια παραμένουν μπροστά. Ξεκινήστε να κινείτε τις παλάμες δεξιά και αριστερά σα να διώχνετε το νερό μακριά από τα χέρια. Κάντε 30 επαναλήψεις

Άσκηση 3

Σχηματίστε τα δάχτυλά σας σε γροθιές. Τεντώστε τα χέρια και κάντε κύκλους των καρπών. 30 επαναλήψεις δεξιόστροφα και 30 επαναλήψεις αντίθετα.

Άσκηση 4

Κινήστε την παλάμη σας πάνω κάτω. Τα δάχτυλα να είναι μια προς τον ουρανό και μετά προ τη γη. Επαναλάβετε 30 φορές.

Οι παραπάνω θέσεις απελευθερώνουν την ένταση από τις αρθρώσεις των χεριών και βοηθάνε στην ενδυνάμωση των καρπών. Μπορείτε να τις επαναλάβετε 2-3 φορές μέσα στην ημέρα. Μην πιέζετε το σώμα σας και εάν νιώσετε κούραση σταματήστε την πρακτική και χαλαρώστε.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.