WELL BEING FITNESS

Εβδομάδα 3η: Πώς θα ενεργοποιήσετε το Μανιπούρα Τσάκρα και θα ξεκλειδώσετε την ενέργειά σας


3 Αυγούστου 2019

Εβδομάδα 3η: Πώς θα ενεργοποιήσετε το Μανιπούρα Τσάκρα και θα ξεκλειδώσετε την ενέργειά σας

Το Μανιπούρα Τσάκρα βρίσκεται στο άνω μέρος της κοιλιάς, στο ηλιακό πλέγμα. Σχετίζεται με το πάγκρεας, το συκώτι, τη χολή και το νευρικό σύστημα. Το χρώμα του είναι το κίτρινο.

Όταν ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο Τσάκρα τα εμπόδια που συναντάμε μπροστά μας ξεπερνιούνται πολύ εύκολα. 

jenny.gr

Οι θέσεις που το ενεργοποιούν είναι οι εξής : 

Ταντάσανα (θέση βουνό)

Σταθείτε όρθιοι. Κλείστε τα πέλματα σας. Τοποθετήστε τα χέρια δίπλα στα πόδια σας. Αισθανθείτε όλο το σώμα ενεργό και δυνατό. 
Συγκεντρωθείτε στο ηλιακό πλέγμα και σκεφτείτε ένα κίτρινο χρώμα να φωτίζει την περιοχή. 

Ουτίτα Χαστάσανα (χέρια ψηλά)

Σταθείτε στη θέση βουνό (προηγούμενη θέση)
Τεντώστε τα χέρια σας ψηλά. Προσπαθήστε να κρατήσετε την πλάτη σας ίσια. Συγκεντρωθείτε στο ηλιακό πλέγμα καθ νιώστε δυνατοί και ισχυροί. 

Ναβάσανα (θέση καράβι)

Καθίστε στο έδαφος. Λυγίστε τα γόνατα σας. Βυθιστείτε στα καθιστικά σας οστά. Ανασηκώστε τα πόδια σας και προσπαθήστε να τα τεντώστε Ε μπροστά και προς τα επάνω. Αισθανθείτε την κοιλιά σας δυνατή. 

Σαβάσανα (θέση πτώμα) 

Ξαπλώστε στο έδαφος. Ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης και αφήστε το σώμα σας να χαλαρώσει. Κλείστε τα μάτια σας και φέρτε την προσοχή σας στο μανιπούρα Τσάκρα. Σκεφτείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει το όραμά σας. Ζήστε το όνειρό σας. Πιστέψτε πραγματικά και θα το καταφέρετε.

Καλή πρακτική.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.