WELL BEING FITNESS

Δείτε πώς κατάφερα να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης


Ιωάννα Κολιακουδάκη

23 Οκτωβρίου 2019

Δείτε πώς κατάφερα να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη θεωρείται και είναι ανεπιφύλακτα μια από τις πιο ωραίες, ίσως και η καλύτερη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. 

Αν και είναι μια κατάσταση απόλυτα φυσιολογική και συνυφασμένη με την γυναικεία ύπαρξη, ωστόσο σηματοδοτεί πολλές αλλαγές στο σώμα. Και η αλήθεια είναι ότι μετά τη γέννηση του παιδιού σας η καθημερινότητά σας αλλάζει τόσο πολύ, που ο στόχος σας να αποκτήσετε το σώμα που είχατε πριν από εννέα μήνες φαντάζει μακρινός. Το πιο πιθανό είναι να μη νιώθετε ψυχολογικά ούτε σωματικά έτοιμες να αντιμετωπίσετε το οργανωμένο πρόγραμμα και τους περιορισμούς που συνεπάγεται μια δίαιτα.

Η καλύτερη περίοδος για να το πάρετε απόφαση και να ξεκινήσετε και πάλι να προσέχετε το σώμα σας είναι δύο έως τρεις μήνες μετά τον τοκετό, όταν θα αρχίσετε να ανακτάτε τις δυνάμεις σας ή όταν η περίοδός σας επανέλθει κανονικά. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας μερικά tips που με βοήθησαν να ξαναβρώ τη δύναμη και τη φόρμα μου. 

jenny.gr

Να κοιμάστε ή να ξαπλώνετε όταν κοιμάται το μωρό σας.

Να πίνετε νερό.

Να βγαίνετε για περπάτημα ξεκινήστε με 2km και αυξήστε στα 5km. Προσωπικά πάω με τα πόδια στον χώρο εργασίας μου. Στην αρχή μου φαινόταν πολύ δύσκολο, αλλά πλέον το απολαμβάνω. Βρείτε έστω και λίγο χρόνο για εσάς.

Παίξτε με το μωρό σας.  1. Πιάστε το αγκαλιά και κάντε καθίσματα και προβολές (10 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση) 2. Χορέψτε μαζί με το μωρό σας.

Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα. Όταν νιώθεις ότι δεν έχει χρόνο, φάε κάτι όταν θηλάζεις.

Αγαπήστε το σώμα σας και κάθε αλλαγή που συμβαίνει. 
 

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.