WELL BEING FITNESS

Γυμναστική για πολυάσχολους: Γυμναστείτε σε μόλις 4 λεπτά


Ιωάννα Κολιακουδάκη

10 Ιανουαρίου 2020

Γυμναστική για πολυάσχολους: Γυμναστείτε σε μόλις 4 λεπτά

Εάν ρίξουμε μια ματιά στη λίστα με τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γυμνάζονται, η έλλειψη χρόνου εμφανίζεται στην υψηλότερη θέση. Και είναι κατανοητό, αφού στις ημέρες μας ο χρόνος είναι πολύτιμος.

Ωστόσο ακόμα και μερικά λεπτά μέσα στην ημέρα μπορεί να είναι αρκετά για να γυμνάσετε το σώμα σας, αρκεί να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο για να το κάνετε. 

Για αυτόν το σκοπό, παρακάτω θα δείτε πώς θα γυμναστείτε μέσα σε μόλις 4 λεπτά. Βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι και ξεκινήστε. 

jenny.gr

20 Jumping Jacks 

Από όρθια θέση ανοίγετε και κλείνετε τα πόδια. Δώστε ρυθμό και ένταση. 

20 Butt Kickers 

Ξεκινάτε να τρέχετε- ακόμα και μέσα στο σπίτι- και προσπαθείτε οι φτέρνες να φτάσουν τους γλουτούς.

10 Βυθίσεις τρικέφαλων 

Καθίστε στον καναπέ ή σε μια καρέκλα αρκεί να είναι σταθερά και φέρτε τη λεκάνη μια παλάμη απόσταση από τον καναπέ. Οι παλάμες σας κρατάνε την άκρη του καναπέ. Λυγίστε τους αγκώνες στέλνοντας την λεκάνη προς τη γη.

15 Ροκανίσματα ποδιών 

Ξαπλώστε στο πάτωμα και σηκώστε τα πόδια ψηλά και στη συνέχεια κατεβάστε τα αργά -εάν πονάει η μέση σας τότε λυγίστε τα γόνατα. Κρατήστε τον κορμό ψηλά με τα χέρια πίσω από το κεφάλι.

30 Στροφές Ρώσου 

Παραμένετε ξαπλωμένοι. Σηκώνετε τα πόδια σας και λυγίζετε τα γόνατα σας σε ορθή γωνία. Σηκώνετε τον κορμό όσο πιο ψηλά μπορείτε. Ιδανικά καθίστε στα καθιστικά οστά. Κάντε στροφές του κορμού δεξιά και αριστερά. Οι παλάμες μπλέκονται μεταξύ τους.

10 Jack Knife 

Ξαπλώστε και τεντώστε τα πόδια μακριά και βάλτε τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Εκπνέοντας σηκώστε τον κορμό και φέρτε τα γόνατα λυγισμένα προς το στήθος.

10 προβολές 

Είστε όρθιοι και τοποθετείτε το δεξί πόδι μπροστά και το αριστερό πίσω. Λυγίστε και τα δυο γόνατα και προσπαθείστε τα γόνατα να σχηματίζουν ορθή γωνία και ο κορμός να παραμένει κάθετος. 

30 Jumping Jacks 

Από όρθια θέση αρχίζετε και πηδάτε ανοίγοντας και κλείνοντας τα πόδια. Δώστε ρυθμό και ένταση. 

Εάν νιώσετε κόπωση ή εάν οι επαναλήψεις δεν βγαίνουν δώστε χρόνο στην πρακτική σας και στο σώμα σας.

Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center. Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα tips ακολουθήστε με στο Instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.