WELL BEING FITNESS

Always Yoga Challenge: Εμείς δεχτήκαμε την πρόκληση και τώρα είναι η σειρά σου


5 Φεβρουαρίου 2020

Always Yoga Challenge: Εμείς δεχτήκαμε την πρόκληση και τώρα είναι η σειρά σου

Για πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με τη Yoga πριν περίπου 4 χρόνια, όταν βρέθηκα σε ένα μάθημα μόνο και μόνο επειδή μου κίνησε την περιέργεια. Ήταν μια μέρα που δεν ήμουν καλά ψυχολογικά και φεύγοντας από τη δουλειά, σταμάτησα σε ένα στούντιο Yoga που είχε ανοίξει δίπλα στο γραφείο.

Στα πρώτα μαθήματα απλώς καθόμουν και χάζευα, ήταν η τέλεια ευκαιρία να σκέφτομαι χωρίς να με ενοχλεί κανένας και το σπουδαιότερο να μην τσεκάρω κάθε 5 λεπτά το κινητό μου. Δεν καταλάβαινα και πολλά, αλλά μου άρεσε αυτή η ησυχία που επικρατούσε στην τάξη. Πήγαινα συνέχεια, μέχρι που μετά από ένα μάθημα δοκίμασα να κάνω και εγώ και αισθάνθηκα υπέροχα. Ε, αυτό ήταν! Δεν έβλεπα την ώρα να ξαναπάω. Τότε ήταν που ξεκίνησε η μεγάλη μου αγάπη για τη Yoga. 

jenny.gr

Από τότε δεν έχω σταματήσει να πηγαίνω και να κάνω τις αγαπημένες μου asana. Η yoga δημιούργησε μια καινούργια διάσταση των πραγμάτων, γιατί εκτός από το σωματικό όφελος, υπάρχει και ένα πνευματικό. Γιατί εκεί που περιμένω να σφίξουν τα ισχία και οι μηριαίοι, κάνω και μια εξαιρετική διαλογιστική πρακτική. Κάνοντας Yoga, μαθαίνεις πώς να εστιάσεις την προσοχή στην αναπνοή σου και να το χρησιμοποιείς αυτό για να έχεις επίγνωση του τώρα. Στην πραγματικότητα η Yoga με βοηθάει να εκφράζω την αληθινή μου φύση, γι' αυτό και την αγαπάω τόσο πολύ και γι' αυτό στεναχωριέμαι τις ημέρες που εξαιτίας της έμμηνου ρύσεως, την αποχωρίζομαι. 

Ευτυχώς δεν ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που υποφέρουν από πόνους και κράμπες περιόδου, ούτε θέλω απλά να κάθομαι στον καναπέ με μια θερμοφόρα και ένα πακέτο μπισκότα. Όμως ανησυχώ, όπως οι περισσότερες γυναίκες, για διαρροές και λεκέδες, με αποτέλεσμα μια εβδομάδα κάθε μήνα να βλέπω από μακριά το αγαπημένο μου στούντιο, ενώ στην πραγματικότητα θα ήθελα τόσο πολύ να βρίσκομαι εκεί. 

jenny.gr

Ξαφνικά όμως, μια μέρα που τα νεύρα μου είχαν χτυπήσει κόκκινο, έγινε η μεγάλη αλλαγή και αποφάσισα να πάω να κάνω Yoga ενώ είχα περίοδο. Όπως καταλαβαίνετε, η πρόκληση ήταν μεγάλη. Γιατί ποια γυναίκα δεν αγχώνεται στην ιδέα του ενοχλητικού λεκέ πάνω στα όμορφα βαμβακερά και κυρίως ακριβά εσώρουχά της; Έτσι λοιπόν, το πρώτο πράγμα που έκανα πριν πάω στο στούντιο, ήταν να χρησιμοποιήσω τη νέα Always Platinum. Με το που φόρεσα τη νέα υπεραπορροφητική σερβιέτα, ένιωσα ότι μπορούσα να κάνω τα πάντα, ακόμα και τις πιο δύσκολες asanas. Κι έτσι έγινε! Μπήκα στο στούντιο με διάθεση νικήτριας και έκανα την πρακτική μου, χωρίς να σκεφτώ ούτε  μια στιγμή ότι είχα περίοδο. 

jenny.gr

Και το κυριότερο…δεν ανησυχούσα για διαρροές, λεκέδες ή ερεθισμούς. Και όλα αυτά εξαιτίας της νέας Always Platinum η οποία έχει 1.000 απαλά, απορροφητικά μικρο-μαξιλαράκια και προστατευτικά πλαϊνά που εξασφαλίζουν άνεση και βοηθάνε στην αίσθηση στεγνότητας όταν τη χρειάζεσαι. Επίσης, διαθέτει απαλά φτερά - σαν μετάξι και βαμβάκι - για ακόμα καλύτερη αίσθηση και αποφυγή ενοχλήσεων της επιδερμίδας. Η νέα Always Platinum σχεδιάστηκε για να σου δίνει περισσότερα και να την αισθάνεσαι… λιγότερο!

Οι ασκήσεις που προτιμώ όταν έχω περίοδο, γιατί είναι εύκολες, με χαλαρώνουν και τεντώνουν το σώμα μου, είναι οι παρακάτω. 

Η θέση του μωρού - Balasana

Η συγκεκριμένη θέση ανακουφίζει την πλάτη και την κοιλιά και βοηθάει τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος, το οποίο ταλαιπωρείται κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης. 

Η εύκολη θέση - Sukhasana

Είναι η πιο εύκολη θέση και φυσικά η αγαπημένη μου! Δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που όλοι ονομάζουμε οκλαδόν. Οι βαθιές αναπνοές ρίχνουν τους παλμούς της καρδιάς, ενώ με τη βοήθεια των χεριών θερμαίνουμε την περιοχή της κοιλιάς και μειώνουμε τον πόνο.

Η θέση μισή λαμπάδα - Salamba Sarvangasana

Αυτή είναι μια πολύ εύκολη στάση που μπορείς να την κάνεις στον τοίχο ή ακόμα και στο κεφαλάρι του κρεβατιού σου. Για να βοηθηθείς ακόμα περισσότερο μπορείς να βάλεις και ένα μαξιλάρι στους γλουτούς σου και να τεντώσεις τα πόδια σου. Αυτή η θέση βοηθάει να υποχωρήσει το πρήξιμο από την κοιλιά και να μειωθεί η θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο. 

Τελικά το Always Yoga Challenge πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Και αυτό που διαπίστωσα είναι πως πολλές φορές ενώ νομίζουμε ότι είναι καλύτερα να μη γυμναστούμε -«για το καλό μας»-, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Γιατί με την κατάλληλη βοήθεια μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Το μόνο που χρειαζόμαστε εμείς οι γυναίκες όταν μας επισκέπτεται ο τυφώνας με κωδικό όνομα “περίοδος” και τα νεύρα μας αγγίζουν κόκκινο, είναι κατάλληλες ασκήσεις, βαθιές ανάσες, ψυχραιμία και φυσικά τη νέα Always Platinum .

jenny.gr

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη ημέρα που είχα περίοδο και αποφάσισα να κάνω Yoga. Στο τέλος επέστρεψα στο σπίτι με ένα πλατύ χαμόγελο σαν να με είχαν ποτίσει αστερόσκονη. Και όλα αυτά τα χρωστάω στη  νέα Always Platinum  που ήρθε να βάλει τέλος στο δίλημμα έμμηνος ρύση - γυμναστική, προσφέροντας εκπληκτική απαλότητα και αξεπέραστη προστασία στις γυναίκες που θέλουν να τα έχουν όλα και να απολαμβάνουν όλες τις ημέρες του μήνα, χωρίς να χρειάζεται να συμβιβάζονται.

Γιατί ποιος είπε ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα και στην περίοδο σου; Εγώ δέχτηκα την πρόκληση και τώρα είναι η σειρά σου...

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.