WELL BEING FITNESS

4 είδη χορού που θα σας χαρίσουν ένα fit σώμα


Τζουλιάννα Καρνέζη

1 Ιουνίου 2020

4 είδη χορού που θα σας χαρίσουν ένα fit σώμα

Ο χορός είναι μια δια βίου διαδικασία, που μπορεί να εκτελεστεί από οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης και όπου εσείς θέλετε, ακόμα και στο σπίτι σας. 

Το 1969, ένας τζαζ χορευτής ξεκίνησε το Jazzercise,  άσκηση με χορό και άρχισε μια παγκόσμια τρέλα, που διδάσκεται μέχρι και σήμερα. Σαράντα χρόνια αργότερα, νέα μαθήματα γυμναστικής χορού έχουν προκύψει και αποδεικνύονται ακόμη πιο δημοφιλή από το Jazzercise . Επίσης, η υιοθέτηση του χορού  ως γυμναστική, έχει γίνει πολύ αγαπητή και από την τηλεόραση, όπως φαίνεται από τα διάφορα σόου, που προβάλλονται με μεγάλη επιτυχία. Αν, λοιπόν σας αρέσει να χορεύετε,  δοκιμάστε τα παρακάτω προγράμματα χορού.

Zumba

Η Zumba είναι το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο πρόγραμμα γυμναστικής χορού στον κόσμο. Αποτελείται από κινήσεις γυμναστικής με χορογραφία και με υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Τα μαθήματα Zumba χρησιμοποιούν διασκεδαστικά βήματα και ζωντανή μουσική, κάτι που τα κάνει πολύ δημοφιλή. 

Hip-Hop

Οι κινήσεις Hip-hop κατά καιρούς χρησιμοποιούνται στα μαθήματα χορού και στο αερόμπικ, ανάλογα με τις γνώσεις του εκπαιδευτή. Πιο παλιά, πολλά μαθήματα hip-hop είχαν επικεντρωθεί περισσότερο στην εκμάθηση των  χορευτικών  κινήσεων και όχι στο γυμναστήριο. Όμως, σιγά σιγά όλο και περισσότεροι έφηβοι και νεαροί ενήλικες, αρχίζουν να απολαμβάνουν αυτό το είδος μουσικής. 

Bollywood

Το Bollywood είναι το ψευδώνυμο για την κινηματογραφική βιομηχανία στην Ινδία, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και σε χορευτικές κινήσεις, που προέρχονται από τις σκηνές χορού στις ινδικές ταινίες. Το fitness Bollywood πρόκειται για αεροβική προπόνηση υψηλής ενέργειας, που σμιλεύει γλουτούς και χέρια χάρη στις φιγούρες των ινδικών χορών. Το Bollywood είναι διασκεδαστικό!

Ο χορός της κοιλιάς

Ο χορός της κοιλιάς είναι μια από τις παλαιότερες μορφές χορού, που χρονολογείται πριν από χιλιάδες χρόνια. Μαθήματα χορού της κοιλιάς είναι ευρέως διαθέσιμα και διδάσκονται σε σχολές χορού, σε στούντιο και σε αρκετά γυμναστήρια. Ο χορός της κοιλιάς είναι για όλες τις ηλικίες και για όλα τα  επίπεδα φυσικής κατάστασης. Επίσης, αυτό ο είδος γυμναστικής  μπορεί να παρέχει πολλά οφέλη για τις γυναίκες, δεδομένου ότι δημιουργεί συναισθήματα  χαράς και ενδυνάμωσης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.