WELL BEING FITNESS

Τι λάθη κάνετε όταν γυμνάζεστε και δεν αποκτάτε γραμμωμένους κοιλιακούς


Τζουλιάννα Καρνέζη

31 Ιανουαρίου 2021

Τι λάθη κάνετε όταν γυμνάζεστε και δεν αποκτάτε γραμμωμένους κοιλιακούς

Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί είναι το όνειρο όλων. Και ενώ έχετε βάλει στόχο να τους αποκτήσετε, διαπιστώνετε ότι πως ό,τι και εάν κάνετε, δεν παίρνετε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. 

Έχετε όμως σκεφτεί μήπως κάνετε κάποιο λάθος και γι αυτό δεν μπορείτε να χτίσετε τους κοιλιακούς που έχετε ονειρευτεί; Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη, που σαμποτάρουν τις προσπάθειες σας.

Δεν αναπνέετε σωστά. Η σωστή αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο, όταν κάνετε ασκήσεις για του κοιλιακούς. Εάν δεν μάθετε από την αρχή να έχετε μια σωστή αναπνοή, τότε μπορεί να μην έχετε το σωστό αποτέλεσμα και να ιδρώνετε αδίκως. Ο σωστός τρόπος είναι όταν εκπνέετε να τραβάτε το στομάχι σας προς τα μέσα και με την εισπνοή να κάνετε ακριβώς το αντίθετο.

Τρέχετε με υπερβολική ταχύτητα, όταν κάνετε τη προπόνηση σας. Η αντίληψη ότι εάν κάνετε τις επαναλήψεις σας με γρήγορο ρυθμό, θα αποκτήσετε ένα επίπεδο στομάχι, είναι τελείως λανθασμένη. Μια αργή και ελεγχόμενη κοιλιακή άσκηση είναι το καλύτερο, δεδομένου ότι ελέγχετε την κίνηση σας και το σώμα σας. Άρα, αντί να βιάζεστε να κάνετε όλο και περισσότερους κοιλιακούς, καλύτερα να επικεντρωθείτε στη ποιότητα και όχι στη ποσότητα.

Υπερπροπονείτε τους κοιλιακούς σας. Το σώμα σας και κατ επέκταση και οι κοιλιακοί μύες, χρειάζονται ξεκούραση. Αν λοιπόν, προπονήστε σε υπερβολικό βαθμό, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να κουραστείτε και να πάθετε κάποιον τραυματισμό. Να έχετε άρα, υπομονή και με το σωστό πρόγραμμα θα αποκτήσετε επίπεδο και γραμμωμένο στομάχι.

Είστε συνέχεια στο έδαφος. Μια προπόνηση για τους κοιλιακούς, πρέπει να έχει πολλές εναλλαγές, για να πετύχετε τα σωστά αποτελέσματα. Χρειάζεται να είστε ξαπλωμένοι, μετά να σταθείτε όρθιοι, να είστε γονατιστοί και να περιστρέφετε τον κορμό σας, ώστε να ενεργοποιήσετε όλους τους κοιλιακούς μύες.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.