WELL BEING FITNESS

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει ασκήσεις yoga για όλα τα επίπεδα


Ιωάννα Κολιακουδάκη

9 Απριλίου 2021

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει ασκήσεις yoga για όλα τα επίπεδα

Η yoga δεν είναι απλώς μια σειρά ασκήσεων κατά τις οποίες μαθαίνετε να στρίβετε το σώμα σας σε περίεργες στάσεις. Είναι επίσης μια πρακτική που έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Οι λόγοι για να επιλέξετε τη yoga είναι ατελείωτοι. Κάποιοι την προτιμούν για να δυναμώσουν τη μυϊκή τους μάζα και άλλοι για να έχουν θετική ψυχολογία.

Τα πιο βασικά οφέλη της yoga είναι τα παρακάτω

Αυξάνει την ισορροπία και την ευλυγισία. Η yoga ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις αυξάνοντας ταυτόχρονα την ισορροπία και την ευλυγισία.

Ενισχύει τη δύναμη. Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι κάνουν yoga διαπιστώνουν μια σημαντική αύξηση της δύναμης και της αντοχής στο πάνω μέρος του σώματος κυρίως.

Καταπολεμά τη φλεγμονή. Η χρόνια φλεγμονή έχει συνδεθεί με αρκετά θέματα υγείας, όπως καρδιοπάθεια, διαβήτη και καρκίνο. Μια μετα -αναάλυση σχετικά με την επίδραση θεραπειών για σώμα και νού στο ανοσοποιητικό σύστημα, ανακάλυψε ότι η yoga μειώνει τους δείκτες φλεγμονής στο αίμα.

Μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη. Έχει φανεί πως η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, του στρες και του άγχους. Έρευνες επίσης έδειξαν ότι η yoga μειώνει την έκκριση της κορτιζόλης, ορμόνη του στρες.

Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα οφέλη που προσφέρει η yoga, εάν την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Και επειδή όλοι μπορούμε να κάνουμε yoga χωρίς να είμαστε ευλύγιστοι σαν λάστιχο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε play στο παρακάτω video.

Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.