WELL BEING FITNESS

Aσκήσεις για επίπεδη και σφιχτή κοιλιά από την Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη


Ιωάννα Κολιακουδάκη

13 Αυγούστου 2021

Aσκήσεις για επίπεδη και σφιχτή κοιλιά από την Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη
Όλοι θέλουμε να έχουμε γραμμωμένους κοιλιακούς.

Όλοι θέλουμε να έχουμε γραμμωμένους κοιλιακούς, κυρίως τώρα το καλοκαίρι. Και παρόλο που η συγκεκριμένη περιοχή είναι η πιο δύσκολη όσο αφορά την ενδυνάμωση, υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που μπορούν να σας χαρίσουν σφιχτούς και καλοσχηματισμένους κοιλιακούς.

Ποιοι είναι οι κοιλιακοί μύες

Οι κοιλιακοί μύες είναι ο ορθός κοιλιακός, ο έσω λοξός, ο έξω λοξός και ο εγκάρσιος κοιλιακός.

Γύρω από τους κοιλιακούς υπάρχουν άλλοι μύες μικρότεροι και μεγαλύτεροι, οι οποίοι δουλεύουν συνεργικά με τους κοιλιακούς ή ανταγωνιστικά.

Οι κοιλιακοί μύες δημιουργούν ένα κάλυμμα γύρω από τη μέση, προστατεύοντας τα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς.

Οι κοιλιακοί μύες βοηθούν στη διατήρηση της στάσης του σώματος, ενώ η τους αυξάνει την εσωτερική κοιλιακή πίεση και προστατεύει τα όργανα. Επίσης, προκαλεί τη δυνατή εκπνοή δημιουργώντας όταν είναι απαραίτητο το φτέρνισμα, το βήχα, την ικανότητα άρσης βάρους, τον τοκετό κ.α.

Τέλος είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως οι κοιλιακοί μύες είναι φασικοί μύες. Τι σημαίνει αυτό; Με το πέρασμα του χρόνου έχουν την ιδιότητα να χάνουν τη δύναμή τους, γι αυτό και θα πρέπει να γυμνάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν λοιπόν θέλετε να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας και να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά πατήστε play στο παρακάτω video.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.