WELL BEING FITNESS

Γιατί είναι σημαντικό να κάνετε διαλογισμό κάθε πρωί που ξυπνάτε


Τζουλιάννα Καρνέζη

22 Νοεμβρίου 2021

Γιατί είναι σημαντικό να κάνετε διαλογισμό κάθε πρωί που ξυπνάτε

Αν κάθε πρωί που ξυπνάτε νιώθετε αγχωμένοι για όλα όσα έχετε να κάνετε μέσα στην ημέρα ή σηκώνεστε με δυσκολία από το κρεβάτι, τότε ίσως έφτασε η στιγμή να εντάξετε τον διαλογισμό στη ζωή σας. 

Παρακάτω σας δίνουμε μερικούς λόγους για να κάνετε διαλογισμό κάθε πρωί που ξυπνάτε

Θα αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων σας. Όταν είστε χαρούμενοι είναι λογικό να θέλετε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας ελεύθερα. Όμως το ίδιο ελεύθερα μπορεί να θέλετε να εκφράσετε και τα συναισθήματα του θυμού και της θλίψης. Και φυσικά αυτό είναι καλό, όμως κάποιες φορές χρειάζεται και έλεγχος. Ο διαλογισμός σας δίνει την ευκαιρία να έχετε αυτοσυγκράτηση όποτε είναι αναγκαία. Όσο πιο πολλή διαλογίζεστε, τόσο πιο εύκολα θα μπορείτε να αντιδράτε με δεξιοτεχνία στις στρεσογόνες καταστάσεις και δεν θα σας πιάνει πανικός.

Θα αναπνέετε καλύτερα όλη την ημέρα. Οι αναπνοές που παίρνετε κατά τη διάρκεια που διαλογίζεστεσας  βοηθάνε να μάθετε να αναπνέετε σωστά όλη την ημέρα. Με τον διαλογισμό ανοίγει το διάφραγμα και το σώμα έχει μάθει πως να αναπνέει σωστά. Επιπλέον οξυγονώνεται ο εγκέφαλός σας κκαι νιώθετε πιο ήρεμοι και χαλαροί.

Θα αποκτήσετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε τη ζωή και να μην την προσπερνάτε. Η ζωή δεν είναι ένας μαραθώνιος. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε για τα πάντα, γιατί μπορεί να χάσετε πράγματα, που θα το μετανιώσετε αργότερα. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να επιβραδύνετε τον γρήγορο ρυθμό που ζείτε. 

Ο διαλογισμός είναι η διαδικασία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας και τη συμπεριφορά σας. Ένας εκπαιδευμένος νους, λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, και σας βοηθάει ώστε, να αρχίσετε να βλέπετε τα πράγματα πιο καθαρά και ήρεμα. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.