WELL BEING FITNESS

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει πώς θα απελευθερώσουμε τη στάσιμη ενέργεια


Ιωάννα Κολιακουδάκη

29 Ιουλίου 2021

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει πώς θα απελευθερώσουμε τη στάσιμη ενέργεια

Για να απελευθερώσετε την ενέργειά σας πρέπει πρώτα να εβεργοποιησετε το Σβαντιστάνα Τσάκρα, το οποίο βρίσκεται μεταξύ πρώτου κοκκυγικού και πέμπτου οσφυϊκού σπονδύλου.

Το χρώμα του είναι το πορτοκαλί και σχετίζεται με τα αναπαραγωγικά όργανα, την ουροδόχο κύστη, τις σάλπιγγες, τον προστάτη, την κίνηση των υγρών του σώματος και το λεμφικό σύστημα.

jenny.gr

Οι θέσεις που ενεργοποιούν το συγκεκριμένο τσάκρα είναι οι εξής

Βιράσανα (θέση του ήρωα)

Λυγίστε τα γόνατά σας και καθήστε πάνω στα πέλματά σας. Ανοίξτε τα πέλματα ώστε η λεκάνη σας να ακουμπήσει στο έδαφος και οι πατούσες να βρεθούν δεξιά και αριστερά από τους γλουτούς. Κρατήστε τα γόνατα σας στο άνοιγμα της λεκάνης. Αν αισθάνεστε πόνο στα γόνατα καθήστε επάνω σε ένα μαξιλάρι. Σκοπός είναι να αισθάνεστε τα καθιστικά σας οστά (τα δύο κόκαλα μέσα τη λεκάνη που, όταν κάθεστε, πιέζονται στο έδαφος) να γειώνονται. Σταθείτε στη θέση για δυο λεπτά.

Μπάντα Κονάσανα (Καθιστή γωνία)

Καθήστε στο έδαφος. Λυγίστε τα γόνατα και ενώστε τα πέλματα μπροστά από την λεκάνη σας. Τα πόδια σας σχηματίζουν τα φτερά της πεταλούδας. Μείνετε για 10 αναπνοές. Αισθανθείτε τα μπλοκαρίσματα που υπάρχουν στην περιοχή της λεκάνης να απελευθερώνονται προς τη γη.

Τζάνου Σιρσάσανα (Κεφάλι προς το γόνατο)

Παραμείνετε καθισμένοι στο έδαφος. Τεντώστε το δεξί πόδι μπροστά και λυγίστε το αριστερό, φέρνοντας το αριστερό πέλμα να ακουμπήσει στο εσωτερικό του δεξιού μηρού. Κάμψτε τον κορμό σας στο τεντωμένο πόδι. Μείνετε 10 αναπνοές και αλλάξτε πόδι. Γειωθείτε και απολαύστε την διάταση της πίσω μεριάς του σώματος.

Παραλλαγή Καποτάσανα (Περιστέρι)

Ελάτε στην τετραποδική θέση. Φέρτε το δεξί σας γόνατο μπροστά, ανάμεσα στις παλάμες σας. Καθήστε στον γλουτό σας. Προσπαθήστε να μην πέφτετε προς τα δεξιά εάν συμβαίνει αυτό τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από την λεκάνη σας. Το αριστερό πόδι τεντώνει προς τα πίσω. Εάν αισθάνεστε άνετα προσπαθήστε να ανοίξετε το μπροστινό γόνατο ώστε το πέλμα, το γόνατο και το ισχίο να σχηματίζουν ορθή γωνία. Μείνετε για 10 αναπνοές και αλλάξτε πόδι. Το περιστέρι βοηθάει στην απελευθέρωση της έντασης που συσσωρεύεται στην περιοχή των ισχίων και των γλουτών.

Πραγματοποιήστε τις παραπάνω θέσεις για μια εβδομάδα. Κάθε φορά που τις εκτελείτε συγκεντρωθείτε στο Σβαντιστάνα Τσάκρα. Διώξτε την ένταση και δώστε χώρο σε νέα καθαρή ενέργεια.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.