WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μαθήματα αυτοβελτίωσης από μια Excellent Life Designer


10 Αυγούστου 2016

12345.jpeg

Η διαδικασία της αυτοβελτίωσης είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, όμως αν το πάρουμε απόφαση θα μπορέσουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στη ζωή που ζούμε και σε αυτή που θα θέλαμε να ζούσαμε -αυτό ήθελα και εγώ-. Τον τελευταίο καιρό αναζητούσα να πετάξω από πάνω μου ό,τι είναι περιττό και να φτάσω στην προσωπική μου ευτυχία. Είναι όμως εύκολο να αποβάλλει κάποιος κομμάτια του χαρακτήρα του και να υιοθετήσει καινούρια; Ο άνθρωπος συνήθως αλλάζει μετά από κάποιο τραγικό συμβάν ή επειδή έχει ένα ισχυρό κίνητρο. Αν όμως δεν συμβαίνουν τίποτα από αυτά και συνεχίζει να θέλει να αλλάξει, ή μάλλον να βελτιώσει ένα κομμάτι του χαρακτήρα του, μπορεί;

Είναι λογικό να αναρωτιέστε γιατί τα γράφω όλα αυτά, η απάντηση είναι απλή: γιατί θέλω να φαίνομαι πιο δυναμική, όχι πώς δεν είμαι αλλά δεν βγαίνει προς τα έξω. Πώς όμως θα πετύχαινα αυτή την αλλαγή; Μόνη μου δεν μπορούσα, έπρεπε να βρω κάποιον, να με συμβουλέψει. Και τότε μια μέρα άκουσα τυχαία στο γραφείο το όνομα της Excellent Life Designer, Βάλια Σταυρουλάκη. Έψαξα, ρώτησα και έμαθα για τη Βάλια. Όλα όσα μου είπαν με εξέπληξαν θετικά. Η Βάλια δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος, έχει  ασχοληθεί με το Στρατηγικό Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Strategical Pr and Enent Planning, Image making Consulting και Motivational and Psychological Coaching ομάδων και εταιρειών. Έχει προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες της σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε εταιρείες και σε οργανισμούς. Αναλαμβάνει εταιρείες, καταστήματα, "ομάδες" και σκανάρει το ανθρώπινο δυναμικό, αλλάζει θέσεις και αρμοδιότητες με απώτερο σκοπό την επιτυχία, δηλαδή αυξάνει την απόδοση ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις ή ότι μεταφράζεται ως επιτυχία για την κάθε επιχείρηση ή ομάδα ή κατάστημα.

Η Βάλια "δημιουργεί" τις κατάλληλες συνθήκες μέσω αντικειμένων, του χώρου ή ψυχολογικής κινητοποίησης ώστε να επέλθουν οι επιθυμητές αλλαγές. Αποφάσισα λοιπόν και της τηλεφώνησα και έκλεισα ένα ραντεβού μαζί της.

Δεν θα πω ψέματα στην αρχή είχα λίγο άγχος. Φανταζόμουν ότι θα συναντήσω έναν άνθρωπο απρόσιτο που θα με ακούσει, θα μου δώσει μερικές συμβουλές και αυτό ήταν όλο. Όμως έκανα λάθος. Από την πρώτη μας κιόλας επαφή, η Βάλια μου μετέδωσε την αισιοδοξία της και τη θετική της ενέργεια. Κατάλαβα ότι πίσω από τα πτυχία κρύβεται ένας άνθρωπος που κοιτάει μπροστά και δημιουργεί τις συνθήκες, αλλά και τα αντικείμενα ώστε να κάνει τη ζωή καλύτερη.

Είπαμε πολλά, που δεν μπορώ να αποκαλύψω. Απλά θα σας πω ότι προς το τέλος της συζήτησης μας, με τις συμβουλές που μου έδωσε – και όχι μόνο- ένιωθα πιο δυνατή με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Γράφω «και όχι μόνο», γιατί η Βάλια δεν αρκείται μόνο στις συμβουλές, αλλά σου δίνει και το κατάλληλο αντικείμενο, που σε αντιπροσωπεύει. Στην περίπτωση μου ήταν ένα κόσμημα, για την ακρίβεια ένα ροζ βραχιόλι, που μου δίνει δύναμη και με κάνει να νιώθω όμορφα κάθε φορά που το φοράω και το κοιτάω.

Αυτή είναι η Excellent Life Designer Βάλια Σταυρουλάκη. Δημιουργική, χαρούμενη με ξεκάθαρες απόψεις, μια γυναίκα που βοηθάει να ακούγεται το όνομα της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Μια γυναίκα που αν τη γνωρίσεις δύσκολα τη ξεχνάς.

More info: facebook page 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.