WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μία πικρή αλήθεια για όλους όσους "ανεβάζουν" gym selfies


26 Σεπτεμβρίου 2016

how-to-take-selfies14898.jpg

Να είστε ειλικρινείς: Πόσες φορές έχετε βγάλει μια selfie τη στιγμή που κάνετε γυμναστική; Ή πόσες φορές έχετε κάνει  check in ότι είστε στο γυμναστήριο; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου μελέτησαν το λόγο που τόσοι πολλοί άνθρωποι μοιράζονται τις στιγμές που αθλούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα αλλά όχι και τόσο κολακευτικά.

Η μελέτη κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: Όσοι δημοσιεύουν στο facebook φωτογραφίες τους κάθε φορά που γυμνάζονται, τείνουν να είναι ναρκισσιστές. Σύμφωνα με τους ερευνητές ο πρωταρχικός τους στόχος είναι να καυχηθούν για το πόσο χρόνο επενδύουν στην εμφάνιση τους. Ο δεύτερος στόχος τους είναι να ενημερώνουν όλους τους διαδικτυακούς τους φίλους για τα επιτεύγματα τους. Αναζητάνε δηλαδή την προσοχή και την επικύρωση από τους άλλους. Και μπορεί να δέχονται πολλά likes και θετικά σχόλια για τις φωτογραφίες που ανεβάζουν, συνήθως όμως οι περισσότεροι φίλοι στο facebook που κάνουν ένα like σε κάποιον δεν σημαίνει ότι τον συμπαθούν, το αντίθετο μάλιστα.

Έτσι την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να βγάλετε εσείς ή ο φίλος φωτογραφίες την ώρα που γυμνάζεστε, ίσως να το ξανασκεφτείτε και να κρατήσετε κάποια πράγματα για εσάς και τους πραγματικούς σας φίλους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.