WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

#OhMy40: Η ζωή δεν τελειώνει εδώ


Αμαλία Κυπαρίσση

8 Νοεμβρίου 2016

amalia33290.jpg

Από την αλλαγή πλεύσης στα πρώτα επαγγελματικά χρόνια που εγκατέλειψα την ακαδημαϊκή καριέρα... - αυτή που σχεδόν δεν άρχισε ποτέ δηλαδή - για να γυρίσω στην Ελλάδα και να ασχοληθώ με την πολιτική. Μετά από λίγο καιρό βρέθηκα, χωρίς να το καταλάβω, στον αθλητισμό και την επικοινωνία. Και μετά από χρόνια με δική μου επιδίωξη επέστρεψα στην πολιτική επικοινωνία. Η καριέρα μου διακόπηκε μετά από μια γέννα και μια μετακόμιση στην Ιταλία, στο Ζάγκρεμπ και ακολούθως στην Ισπανία. Επιστροφή στα πάτρια εδάφη μετά από χρόνια και ένα site για μαμάδες (4moms.gr) στα γεννοφάσκια.  Το site μεγάλωσε καθώς και οι δράσεις του.  Και έτσι ξαφνικά, χωρίς να το καταλάβω, βρέθηκε και η τηλεόραση στο δρόμο μου. Στo Jenny Jenny ανακάλυψα καινούργια ταλέντα, από αυτά που πίστευα ότι με την πάροδο του χρόνου δεν θα ξαναβρώ, και ενδιαφέροντες ανθρώπους με ωραίες ιστορίες. Η εκπομπή έριξε αυλαία προς το παρόν. Η δική μου αναζήτηση όμως τώρα μόλις άρχισε.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί συνειδητοποιώ ότι στα 40 οι αλλαγές εξακολουθούν να με ταρακουνούν, να με αποπροσανατολίζουν για λίγο, τόσο λίγο όσο καμιά βδομάδα, αλλά μου δίνουν και μια περίεργη ώθηση να συνεχίσω ή να αλλάξω τελείως πορεία... Γιατί πλέον πιστεύω σε μένα, στις ικανότητες μου και στα θέλω μου όσο ποτέ άλλοτε. Κάθε φορά είναι σα να ξεκινάω από την αρχή μόνο που τώρα πια ξέρω τι θέλω και πού θέλω να πάω. Και γιατί μπορεί και εσύ να είσαι σε κάποιο αδιέξοδο ή σε κάποιο κατώφλι και να αισθάνεσαι αυτόν το φόβο της αλλαγής, αυτό το δέος της αβεβαιότητας.

Κάθε γυναίκα στα 40 της, είναι πιο συνειδητοποιημένη για τις αποφάσεις της και τις δράσεις της. Καταλαβαίνει πια ότι οι επιλογές της καθορίζουν τη ζωή της. Δοκιμάζει και απορρίπτει ή ενστερνίζεται... Τόσο απλά.

Κάθε φορά που κάτι αλλάζει στη ζωή μου, κάθε φορά που κάτι τελειώνει εγώ σκέφτομαι πως

“αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα”*

 Και με αυτή τη σκέψη ανοίγω τα φτερά μου….

 *Λαο Τσε, Κινέζος φιλόσοφος

Φωτογραφία: Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.