WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

#OhMy40: Κάπως έτσι καταλαβαίνεις ότι μεγάλωσες


Αμαλία Κυπαρίσση

10 Ιανουαρίου 2017

screen-shot-2014-01-28-at-3-42-15-pm.png

Μπρος, πίσω, παρελθόν μέλλον όλα σχετικά είναι. Το μέλλον είναι τα παιδιά είναι όμως και οι γονείς μας γιατί εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις. Όλα μπλέκονται μεταξύ τους σαν κουβάρι, όπως μπλέκονται οι ιστορίες της ζωής μας.

Είναι οι γονείς μας ο πατέρας μου για παράδειγμα. Το «χθες μας» είναι τόσο ζωντανό στη μνήμη μου. Τότε που εγώ ήμουν στην ηλικία της κόρης μου, 8 χρονών, εκείνος έστεκε αγέρωχος. Σαν χθες θυμάμαι να με πηγαίνει στο λούνα παρκ στο Καλαμάκι και να με ανεβάζει στη ρόδα για να δούμε τον κόσμο από ψηλά. Σαν χθες θυμάμαι να τρώμε μαζί στο Ιντεάλ της Πανεπιστημίου, να ταξιδεύουμε, να περπατάει και εγώ να τρέχω για να τον προλάβω στην Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα.

Σήμερα στα 82 του είναι ο ίδιος άνθρωπος, το ίδιο οξυδερκής αλλά σαν να έχει «μικρύνει» και αρκεί μια αρρώστια, μια κακή στιγμή για να συνειδητοποιήσεις ότι τα χέρια του έχουν ροζιάσει, ο ίδιος στέκει ανήμπορος μπροστά στο πεπρωμένο του. Αυτό που μας περιμένει όλους.

Είναι τα παιδιά των φίλων σου αυτά που μεγαλώνουν. Αυτά που σε έχουν περάσει στο ύψος (ε καλά εντελώς μεταξύ μας αυτό δεν είναι και δύσκολο καθότι σκάρτο 1,60 χωρίς τακούνια). Αυτά που έχουν πάει ή ετοιμάζονται να πάνε στο πανεπιστήμιο. Πανεπιστήμιο σαν να συνέβη εχθές. Οι «ξέφρενες νύχτες», οι γεμάτες διάβασμα ημέρες, τα ταξίδια, οι ανακαλύψεις, τα αναγνώσματα, οι φλογερές συζητήσεις και οι καβγάδες για ιδέες και ιδεολογίες... Και τώρα τα παιδιά που τα θυμάσαι από τα γεννοφάσκια τους είναι μια ανάσα από το δικό τους ταξίδι στη γνώση και τη ζωή.

Είναι τα δικά σου παιδιά πριν μόλις 5 χρόνια ο Αχιλλέας δεν ήταν καν στο κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας. Σήμερα στέκει καμαρωτός και λίγο πονηρός με το μικροσκοπικό του κοστούμι και εγώ τον καμαρώνω και σκέφτομαι ότι αυτός είναι το μέλλον και ας μην υπάρχει στο παρελθόν. Και θα έρθει η στιγμή που θα είμαι εγώ το δικό του παρελθόν.

Ο χρόνος, όμως, είναι σχετικός όπως πρώτος είπε ο Αϊνστάιν και το επιβεβαιώνει με υπέροχο τρόπο ο Luis Armstrong We have all the time in the world

Έχουμε όλο το χρόνο δικό μας για όλα τα μοναδικά πράγματα, μικρά ή μεγάλα, που μας επιφυλάσσει η ζωή και για την αγάπη. Και εάν τον χρησιμοποιήσουμε σωστά δεν χρειαζόμαστε τίποτε περισσότερο! #μόνοαγάπη #Justlove #nothingmorenothingelse #onlylove.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.