WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί οι γυναίκες ασχολούνται τόσο πολύ με την εμφάνιση τους;


19 Ιανουαρίου 2017

67890.jpg

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι έχουν μάθει να κάνουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα, έτσι έχουν αποκτήσει και την πεποίθηση ότι η εμφάνιση είναι πιο σημαντική στις γυναίκες, παρά στους άντρες.  Εκτός όμως από αυτό που μας έχουν μάθει,  υπάρχει και η βιολογία, η οποία μας υπενθυμίζει ότι η εμφάνιση των γυναικών μετράει περισσότερο. Τα γυναικεία σώματα περιλαμβάνουν πιο έντονα χαρακτηριστικά: πλούσια στήθη, γλουτοί, στενή μέση, μικρά πρόσωπα και πιο λεπτά πόδια. Ενώ τα αντρικά σώματα θαυμάζονται κυρίως για το ύψος και τη μυϊκή ρώμη.

Επίσης, οι άντρες έλκονται κατά 90% από την εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας και αυτό από μόνο του καθιστά στο γυναικείο μυαλό ότι είναι πολύ σημαντική η ομορφιά. Πρέπει να είμαστε όμορφες για να προσελκύσουμε το αρσενικό. Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά έχουν μεγαλύτερη ικανότητα προσαρμογής σε όλα τα θέματα, άρα και στα σεξουαλικά και για αυτό τα ερεθίσματα τους είναι τελείως διαφορετικά από έναν άντρα. Αυτό εξηγεί και το γιατί πολλές έλκονται από τα εσωτερικά χαρίσματα του συντρόφου τους και όχι τόσο από την εξωτερική εμφάνιση.

Και μετά υπάρχει το θέμα του ρατσισμού. Γιατί είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, η εξωτερική εμφάνιση μιας γυναίκας επηρεάζει το αν θα βρει δουλειά μέχρι αν θα προσεγγίσει τον άντρα που την ενδιαφέρει. Η εξωτερική εμφάνιση μετράει και μόνο αυτή. Σύμφωνα με μελέτες μια γυναίκα στην ηλικία των 20 δαπανάει περίπου 400 ευρώ το χρόνο σε ρούχα και ο αριθμός αυξάνεται όσο πλησιάζει τη δεκαετία των σαράντα . Και όσο ανεβαίνει κοινωνικά και επαγγελματικά τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον της για την εξωτερική εμφάνιση. Όσο αφορά τους άντρες, εκείνοι ξοδεύουν περίπου 200 ευρώ ετησίως για ρούχα, ενώ οι παντρεμένοι ξοδεύουν ακόμα λιγότερα.

Οι γυναίκες ασχολούνται τόσο πολύ με την εμφάνιση τους, σε σημείο που μπορεί να τις επηρεάσει τη ψυχολογία. Έτσι αν μια γυναίκα γοητεύει ή απογοητεύει με την εμφάνιση της, αποκτά αυτοπεποίθηση ή γίνεται ανασφαλής. Το εξωτερικό περίβλημα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που βλέπει και αισθάνεται τον εαυτό της. Νιώθει δυνατή ή αδύναμη. Όταν μια γυναίκα δεν πιστεύει  στην εμφάνιση της είναι γεμάτη φοβίες και την ακολουθεί μια μόνιμη ανασφάλεια

Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και μοναδική. Δεν υπάρχουν άσκημη άνθρωποι, το μόνο άσκημο που μπορεί να υπάρξει σε κάποιον είναι η μνησικακία. Η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να είναι το εισιτήριο για πολλά πράγματα, αλλά αυτό που μετράει είναι να καταφέρεις να το κρατήσεις. Γιατί η ομορφιά δεν μένει για πάντα, αυτό που μένει είναι η όμορφη ψυχή.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.