WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

#OhMy40: Eκείνο το καλοκαίρι στη Βουλιαγμένη...


Αμαλία Κυπαρίσση

7 Φεβρουαρίου 2017

kilaidonis.jpg

Εκείνη την ημέρα, διάβασα κατόπιν εορτής και πολλά χρόνια αργότερα, πως κόπηκαν 25.000 εισιτήρια (300 δραχμές έκαστο!) ενώ στην παραλία βρέθηκαν πάνω από 30.000 κόσμου. Ανάμεσα τους και εγώ. 

Είχαμε βρει την “τρύπα” για την παραλία πολύ πριν τη συναυλία. Κάπως έτσι τρυπώναμε συχνά πυκνά για να κάνουμε μπάνιο. “Λαθρεπιβάτες” σε μια πλωτή σκηνή. 
 
Μουσική βραδιά κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, το φως του να λούζει όλα τα ερωτευμένα ζευγαράκια που σιγοτραγουδούσαν “στην μπανιέρα δυό δυό¨μαζί με τον Βαγγέλη Γερμανό που είχε δώσει και αυτός το παρόν στη σκηνή. 

Μικροί μεγάλοι μια μεγάλη παρέα. Μέσα στο νερό να τσαλαβουτάνε, να κολυμπάνε, να αγκαλιάζονται, να φιλιούνται, να χορεύουν.

“Ήθελα αυτή η βραδιά στη Βουλιαγμένη να είναι κάτι περισσότερο από μια συναυλία. να είναι μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση της αισθητικής μου και η όλη σύλληψη της προέρχεται από έναν χώρο καθαρά ποιητικό. Ήθελα ακόμα να ακουστούν εκείνο το βράδυ όλα τα είδη μουσικής που αγάπησα και τελικά με διαμόρφωσαν…” τον άκουσα να λέει σε μετέπειτα συνέντευξη του.

Εκεί και ο Σαββόπουλος να τραγουδάει “Είδα την Άννα κάποτε”… και μια φίλη του αδελφού μου, Άννα, να βάζει τα κλάματα. Φωνές ενωμένες, κορμιά μαζί και το υγρό στοιχείο ρέει την ενέργεια χιλιάδων ανθρώπων.

Φτάσαμε γύρω στις 9. “Τρυπώσαμε” και εμείς τσαμπατζήδες… αγόρια αμούστακα ο αδελφός μου και οι φίλοι του, 15 και 16 ετών. Εγώ ο κολαούζος της παρέας ως συνήθως… μια από τις “υποχρεώσεις” του αδελφού μου… 

Δεν ήμασταν οι μόνοι λαθρεπιβάτες… «ντου» από παντού έκαναν χιλιάδες. Και οι χοροί κράτησαν μέχρι το πρωί,,, 

Ο Κηλαηδόνης έκανε την εμφάνιση του με την Αφροδίτη Μάνου. Ξεκίνησε με το τραγούδι "Στη Βουλιαγμένη"

Εμείς φύγαμε νωρίτερα από το τέλος… καθότι είχαμε σαφείς οδηγίες να γυρίσουμε σε συγκεκριμένη ώρα στο σπίτι που ήταν εκεί κοντά. Το θερινά σινεμά δεν πρόλαβα να το ακούσω… τα χόρεψα, όμως, σε μετέπειτα πάρτι σε παραλίες στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης..

Σκόρπιες εικόνες στο παιδικο μου μυαλο. Χωρις απόλυτη συνείδηση αλλα με βλέμμα εντυπωσιασμένο... "βούτηξα" για λιγο στο κοσμο των "μεγάλων"... σε αυτόν που ζούσε ο αδελφός μου! 

Ένας ένας φεύγουν. Αυτοί που χάραξαν μνήμες, αυτή που σημάδεψαν εποχές. Τις δικές μου… ίσως και τις δικές σου. Το “Θερινά Σινεμά”, όμως, ανάμεσα σε άλλα θα είναι εδώ για να μας ταξιδεύει…

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.