WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας


11 Μαρτίου 2017

sub-channel-health-mental-health.jpg

«Θα είμαι ευγνώμον αν καταφέρω να πάρω αύξηση» «Θα είμαι ευγνώμον αν κάποτε κάνω αυτό ή όταν μου τύχει το άλλο…». Όσο σας περιτριγυρίζουν αυτές οι σκέψεις, δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι. Είναι πολύ καλό να βάζετε στόχους και να τους πετυχαίνετε και μετά να θέτετε ακόμα μεγαλύτερους. Όμως μπορείτε επίσης να καθίσετε για λίγα λεπτά και να απολαύσετε όλα τα όμορφα που σας συμβαίνουν την παρούσα στιγμή. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για τα οποία μπορείτε να είστε ευγνώμονες που δεν θα το πιστεύετε. Και αν δεν έχετε χρόνο να απολαύσετε την παρούσα στιγμή, τότε είναι μια καλή ευκαιρία να βάλετε στόχο ώστε να βρείτε το χρόνο.

Η ευτυχία βρίσκεται παντού γύρω μας. Βρίσκεται στο τραγούδι των πουλιών, στον ήλιο που σήμερα είναι πιο λαμπερός, στα λουλούδια που την άνοιξη γίνονται εντυπωσιακά. Και ευτυχώς είστε σε θέση να τα παρατηρήσετε όλα αυτά και να νιώσετε ευγνωμοσύνη και μια εσωτερική χαλαρότητα. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και επιτρέψετε να μπει όλη η μαγεία και η ομορφιά της παρούσας στιγμής.

Ζήστε το θαύμα του να νιώθετε ευγνωμοσύνη. Χαλαρώστε, ανοίξτε τα χέρια σας, πάρτε βαθιές ανάσες και πείτε δυνατά: «Ευχαριστώ πολύ. Είμαι ευγνώμον γιατί είμαι ζωντανός» Είμαι ευγνώμον γιατί….και αρχίστε να λέτε όλα όσα σας δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα. Και αν αυτό το κάνετε κάθε μέρα θα διαπιστώσετε ότι όλη η ένταση και η άσκημη διάθεση θα φύγουν μακριά και ένα συναίσθημα χαράς θα κατακλίσει την καρδιά σας.

Χαμογελάστε τώρα που διαβάζετε αυτό το άρθρο. Αγκαλιάστε την παρούσα στιγμή και πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα. Και μη ξεχνάτε να γελάτε δυνατά με τη ψυχή σας. «Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου». Πυθαγόρας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.