WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

#OhMy40: 10 συνήθειες που οφείλεις να αλλάξεις στα 40 σου


Αμαλία Κυπαρίσση

9 Μαΐου 2017

pexels-photo-147527.jpg

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση... κάτι η χοληστερίνη, κάτι η αρτηριακή πίεση, κάτι οι εξάψεις, κάτι τα παχάκια... όλα λειτουργούν συσσωρευτικά και απειλητικά!
Εντάξει δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα, αλλά καλό είναι να προσέχουμε για να έχουμε. Τώρα πια το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. 

  1. Ο ύπνος: θρέφει τα παιδιά αλλά στυλώνει και το μεσήλικα! Μην υποτιμάς τη χρησιμότητα του… για να μην καταλήξεις με μαύρες σακούλες σαν αυτές των σκουπιδιών κάτω από τα μάτια. Για να μην καταλήξεις κακοδιάθετος και κακομούτσουνος!
  2. Το φαγητό: Τρως άστατα; Αποφεύγει γεύματα; Άρχισε να αναθεωρείς. Γιατί σε βλέπω να επιπλέεις σα σωσίβιο στη θάλασσα από την απότομη αύξηση βάρους. Και αφού μιλάμε για βάρος κόψε τα αναψυκτικά, τις επεξεργασμένες τροφές και τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ (Ακούς εαυτέ μου;)
  3. Τσιγάρο: Τα 40 είναι η ηλικία για να το κόψεις.. κάθε παφ και κάθε πουφ από εδώ και πέρα επιβαρύνει διπλά τον οργανισμό. Και πίστεψε με, εάν το κόψεις, κάθε 24ωρο που θα περνά θα αισθάνεσαι το οξυγόνο να διαπερνά το κορμί σου, τη γεύση να επανέρχεται στον ουρανίσκο σου, την όσφρηση στη μύτη σου. Μετά την πρώτη εβδομάδα θα πετάς!
  4. Αλάτι: Μείωσε το γιατί η κατακράτηση δεν αστειεύεται!
  5. Νερό: Πηγή ζωής, πηγή νεότητας. Πίνε όσο πιο πολύ μπορείς!
  6. Ήλιος: Ξέχασε τις ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας! Χαλάει το δέρμα, γερνάει τα κύτταρα. Γιατί νομίζεις ότι η Μαντόνα κυκλοφορεί καλυμμένη σα μουσουλμάνα στην παραλία; Όχι δεν είναι τάση, είναι επιτακτική ανάγκη για να διατηρήσει την επιδερμίδα της σε καλή κατάσταση.
  7. Βαλε τα βάρη στη γυμναστική σου… για να διατηρήσεις τη μυϊκή σου μάζα, για να σφίξει το κορμί. Λένε ότι μετά από μια ηλικία καίει και το λίπος!
  8. Μην σπαταλάς το χρόνο σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Η ζωή είναι εκεί έξω και εσύ δεν έχεις όσο χρόνο φαντάζεσαι….
  9. Βάλε το σεξ στη ζωή σου… τώρα είναι η ώρα! Είμαστε, άλλωστε, στην πιο ώριμη σεξουαλική μας φάση.
  10. Αγάπα τον εαυτό σου… όπως είναι!

Η αρθρογράφος της εφημερίδας Chicago Tribune, Mary Schmich, έγραψε έναν υποθετικό λόγο αποφοίτησης με συμβουλές προς ναυτιλομένους... Μια σειρά συμβουλών για να μην σπαταλάται η νιότη από τους νέους, ή για να μην σπαταλάται η νιότη στους νέους! (Advice, like youth, probably just wasted on the young). Σε αυτό το κείμενο βασίστηκε και το τραγούδι του Buz Lurmann, Everybody wear sunscreen…Ένας οδηγός επιβίωσης για νέους μέσα από τα μάτια ενός μεσήλικα... ένας οδηγός υπενθύμισης για κάθε μεσήλικα που σέβεται τον εαυτό του και τα χρόνια της νιότης του!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.