WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

#OhMy40: Συμπάσχω με την Brigitte Macron


Αμαλία Κυπαρίσση

25 Απριλίου 2017

abaca-590353-014.jpg

Στην περίπτωση του ζεύγους Μακρόν, όμως, βαρέθηκα να διαβάζω περισπούδαστες αναλύσεις για τη σχέση τους, για την προσωπικότητα της, για το ποιόν της, για τη διαφορά ηλικίας... Τα κοινωνικά δίκτυα βοούν...

Και τι έγινε, λοιπόν, εάν είναι 10, 20, 30 χρόνια μεγαλύτερη; Δεν είδα να κόπτεται κανείς για τον θρύλο των Rolling Stones, Ronnie Wood, 70 Μαϊων σήμερα που άφησε το 2008 την 23χρονη συζυγο του για μια ακόμη μικρότερη γυναίκα, μια 19χρονη σερβιτόρα. Δύο χρόνια μετά η Μαντόνα, πενηνταενός ετών τότε, βγαίνει με τον 23χρονο Jesus Luz! Σκάνδαλο… φρύδια σηκώθηκαν, τα κοινωνικά δίκτυα ξεσηκώθηκαν! Φαίνεται πως η διαφορά ηλικίας αφορά μόνο το “ασθενές” φύλο… Σάμπως, εδώ, στην Ελλάδα δεν μεγαλώσαμε με ταινίες όπως το “Χτυποκάρδια στο θρανίο” όπου η ανήλικη Αλίκη Βουγιουκλάκη ερωτεύεται τον, πολλές δεκαετίες μεγαλύτερο της, καθηγητή ιατρικής Δημήτρη Παπαμιχαήλ και “παρατάει” το σχολείο για γούνες και κουνκάν; Απολύτως φυσιολογικό για την εποχή, καθόλου κατακριτέο ακόμη και σήμερα (και μην παρεξηγηθώ δεν το θεωρώ μεμπτό!) Αντιθέτως, όταν γυναίκές 40+ βγαίνουν με άντρες μικρότερους σηκώνουμε φρύδι… Αρχίζουν οι χαρακτηρισμοί: το κούγκαρ, το αρπαχτικό! Αρχίζει η σπέκουλα του γιατί είναι μαζί (στην περίπτωση του Μακρόν έχει ακουστεί ακόμη και το οτι είναι ομοφυλόφυλος), τι της βρίσκει, τι θέλει από αυτόν κ.ο.κ. Στην καλύτερη περίπτωση αρχίζει η “φαντασίωση” με την κυρία Ρόμπινσον.

Ομιλώ ως παθούσα! Για αυτό και συμπάσχω με τη Μπριζίτ Μακρόν. Θα σταθώ μόνον σε μια μικρή παρατήρηση και θα την πετάξω στα μούτρα κάθε επικριτή των απανταχού “κουγκαρς”, ημών δηλαδή!

Κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά… στις περισσότερες περιπτώσεις, και η Μπριζίτ Μακρόν είναι μια από αυτές, το “κούγκαρ” είναι “καλοστεκούμενο” – και χρησιμοποιώ αυτή την κακόηχη λέξη γιατί είμαι σίγουρη πως ακριβώς αυτήν ψιθυρίζετε πίσω από την πλάτη της εκάστοτε 40+ που βλέπετε με μικρότερο άντρα!

Με μια πιο ενδελεχή παρατήρηση του κούγκαρ θα διαπιστώσετε πως διαθέτει προσωπικότητα, άποψη, σε πολλές περιπτώσεις είναι ανεξάρτητη, έχει καριέρα και ενδιαφέροντα! Έχει αυτήν την ακαταμάχητη γοητεία που ίσως θέλει παραπάνω από μια βιαστική ματιά για να τη δεις, αλλά όταν τη δεις σε αιχμαλωτίζει. Εγώ, λοιπόν, κρατώ αυτό που είπε ο ίδιος ο Εμμανουέλ Μακρόν “Χωρίς αυτήν δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα”.

5 σύντομα στοιχεία για την ιστορία:

  1. Γνωρίστηκαν όταν αυτός ήταν 15 και εκείνη δασκάλα του στο σχολείο στο Amiens. Οι γονείς του δεν ενέκριναν τη σχέση τους.
  2. Έχει 3 παιδιά. Η μικρότερη κόρη της, η 30χρονη Tiphaine Auziere, εργάζεται για την καμπάνια του Μακρόν.
  3. Όσο ήταν Υπουργός Οικονομικών παρίστατο και εκείνη σε συναντήσεις εργασίας.
  4. Η οικογένεια της βγάζει πολλά λεφτά φτιάχνοντας σοκολατάκια (https://www.facebook.com/trogneux.fr) στη βόρειο Γαλλία, στο Amiens.
  5. O ίδιος είπε σε συνέντευξη του ότι αποφάσισαν από κοινού να μην αποκτήσουν παιδιά. Είναι πατριός τριών παιδιών, άλλωστε, από τα οποία έχει 7 εγγόνια!

Σίγουρα δεν πρόκεται για την τυπική οικογένεια αλλά στη ζωή και στις σχέσεις δεν χωράνε στερεότυπα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.