WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να γίνεις ακόμα καλύτερη φίλη για τις φίλες σου


4 Μαΐου 2017

enhanced-14485-1398714324-9.jpg

Συμβαίνει όμως μερικές φορές ο ρόλος του φίλου να παρερμηνεύεται και να καταλήγει σε συμβουλάτορα ή ακόμα χειρότερα σε προστάτη. Και εδώ είναι το σημείο όπου η φιλία αρχίζει να κλονίζεται και να γίνεται κουραστική. Αν λοιπόν θέλετε να έχετε πάντα υγιείς φιλίες, προσέξετε τα παρακάτω πέντε σημεία.

Δεν χρειάζεται να δίνετε συνέχεια συμβουλές. Εάν η φίλη σας ζητήσει τη συμβουλή σας, τότε είναι λογικό να τη δώσετε, όμως μην το παρακάνετε, γιατί κινδυνεύετε να γίνετε αυτή που τα ξέρει όλα. Είναι σημαντικό να είστε λιγότερο επικριτικές και πιο ανοιχτόμυαλες όταν πρόκειται να συζητήσετε προβλήματα φίλων σας. Και φυσικά να μάθετε να ακούτε. Ο καλό φίλος είναι και καλός ακροατής.  

Χαρείτε με την επιτυχία των φίλων σας. Αυτή η συμβουλή ίσως είναι η πιο σημαντική, διότι πολλές φορές επιτυχία των άλλων φέρνει ζήλεια και όχι αληθινή χαρά. Προσπαθήστε να νιώσετε όμορφα με τη χαρά των φίλων σας και διώξετε μακριά τα αρνητικά συναισθήματα.

Κάντε μικρά δωράκια. Εάν η φίλη σας περνάει μια δύσκολη μέρα, δεν υπάρχει πιο όμορφο από το να της κάνετε ένα συμβολικό δώρο, ακόμα και ένα κουτί σοκολατάκια θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα και θα της φτιάξει τη διάθεση.

Γίνετε για λίγο παιδιά. Όσο μεγαλώνετε είναι πιο δύσκολο να συναντάτε τους φίλους σας, ειδικά αν έχετε οικογένεια και τρέχετε με τη δουλειά. Κάποιες φορές όμως αξίζει να ξεχνιέστε, να γυρνάτε το χρόνο πίσω στα παιδικά σας χρόνια, όπου όλα ήταν πιο εύκολα και ανέμελα.

Ανανεώστε τη φιλία σας. Η φιλία είναι σχέση και όπως όλες οι σχέσεις έχει ανάγκη από αέρα ανανέωσης. Προτείνετε στους φίλους σας ή στη φίλη σας να πάτε ένα ταξίδι οι δύο σας, χωρίς τους συντρόφους σας. Περάστε χρόνο μαζί και αφήστε τους να γνωρίσουν πτυχές του χαρακτήρα σας που ενδεχομένως δεν ήξεραν μέχρι τώρα.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν από σήμερα να βρούμε ανάμεσα μας τον πραγματικό φίλο και όταν τον βρούμε ας προσπαθήσουμε να γίνουμε και εμείς αντάξιοι της φιλίας του. Να γίνουμε αληθινοί άνθρωποι, αληθινοί φίλοι. Και όταν το πετύχουμε αυτό να είστε σίγουροι ότι η ψυχή σας θα αγαλλιάσει. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.