WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 πράγματα για τα οποία δεν θα πρέπει να νιώθετε ενοχές


5 Μαΐου 2017

pexels-photo.jpg

1.Όταν περιορίζετε τις εξωσχολικές δραστηριοτήτες των παιδιών σας

Ναι ίσως τα παιδιά σας θέλουν να κάνουν πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες, ποδόσφαιρο, πιάνο, καράτε, γυμναστική, όμως είτε λόγο χρόνου είτε για οικονομικούς λόγους δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε και τις μειώνετε. Και καλά κάνετε, γιατί ως γυναίκα και μητέρα είστε ο μαέστρος της οικογένειας και πρέπει να είναθ όλοι ευχαριστημένοι.

2. Σταματήσατε από η δουλειά που τόσο μισούσατε

Οι εποχές είναι δύσκολες και πολλοί είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε σε δουλειές που μισούμε, που μας ρουφάνε όλη την ενέργεια και που στο τέλος της ημέρα καταλήγουμε ψυχικά ράκος. Αν όμως αποφασίσατε και βάλετε ένα τέλος σε αυτό το φαύλο κύκλο, το τελευταίο που θα πρέπει να νιώθετε είναι ενοχές.

3. Θυμώσατε με το σύντροφο ή τα παιδιά σας

Μερικές φορές χρειάζεται να θυμώνετε. Ο θυμός μπορεί να φέρνει σε άβολη θέση τους άλλους όμως σας βοηθάει να εξωτερικεύετε τα αρνητικά συναισθήματα που έχετε μέσα σας. Αρκεί φυσικά να γίνεται πάντα σε λογικά πλαίσια.

Διαβάστε επίσης: 4 κόλπα διαχείρισης θυμού που θα σας ηρεμήσουν στο λεπτό

4. Δεν θέλετε παιδιά

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να νιώθετε ενοχές επειδή δεν θέλετε παιδιά. Μην αφήνετε τη κοινωνία να καθορίσει της ζωή σας, εσείς και μόνο εσείς γνωρίζετε τι σας κάνει ευτυχισμένες.

5. Είπατε όχι σε έναν φίλο που ήθελε να βγείτε έξω

Μπορεί να νομίζετε ότι ό,τι χειρότερο έχετε κάνει είναι που αρνηθήκατε να βγείτε με την καλύτερη σας φίλη, όμως έχετε κάποιες δουλειές και προτιμήσατε να πείτε όχι και σωστά πράξατε.

6. Έχετε προτεραιότητα την καριέρα σας

Αν επιλέξετε να έχετε την καριέρα σας πάνω από ένα σύντροφο ή την οικογένεια, δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε ενοχές.  Η κοινωνία πιστεύει λανθασμένα ότι η βασική δουλειά της γυναίκας θα πρέπει να είναι η μητρότητα. Αυτό όμως είναι καθαρά δική σας επιλογή.

7. Κάνετε πράγματα μόνες σας

Όλοι χρειαζόμαστε να περνάμε χρόνο μόνοι μας και δεν πειράζει να το ζητάμε. Κανείς δεν θα εκπλαγεί, αλλά και αυτό να γίνει, δεν πρέπει να σας επηρεάζει.

8. Θέλετε να βγάλετε πολλά χρήματα

Όταν ένας άντρας θέλει ένα μεγάλο μισθό θεωρείτε φιλόδοξος. Όταν μια γυναίκα αναζητά να βγάλει χρήματα θεωρείτε κάτι αφύσικο ή παράξενο. Εάν έχετε δεξιότητες και φιλοδοξίες το τελευταίο που θα πρέπει να νιώθετε είναι οι ενοχές.

9. Δεν θέλετε να κάνετε σεξ

Υπάρχουν στιγμές που δεν θέλετε να κάνετε σεξ αλλά δεν λέτε όχι από τύψεις. Όμως αν δεν έχετε όρεξη πρέπει να το εκφράζετε στο σύντροφο σας χωρίς φόβο και ενοχές.

10. Δεν εργάζεστε και φροντίζετε τα παιδιά σας

Οι γυναίκες που δεν εργάζονται και είναι μόνο μαμάδες θα πρέπει να σταματήσουν να αισθάνονται ενοχές. Αντ αυτού θα πρέπει να νιώθουν όμορφα που μπορούν αλλά και θέλουν να ασχολούνται αποκλειστικά με τη φροντίδα της οικογένειας.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.