WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 κανόνες για το πώς θα αντιμετωπίζετε τους δύσκολους ανθρώπους


7 Μαΐου 2017

stocksnap-af5sopoc7k.jpg

Το να μάθουμε να συγχωρούμε τους άλλους και να αντιλαμβανόμαστε τα σφάλματά μας είναι ό,τι καλύτερο δώρο μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσετε τους δύσκολους ανθρώπους, όλοι γύρω μας έχουμε έστω έναν, είναι να κατανοήσετε από που πηγάζει το πραγματικό πρόβλημα. Γιατί όταν συναντάτε δύσκολους ανθρώπους πρέπει να γνωρίζετε κάποιους βασικούς κανόνες ώστε να δημιουργήσετε το κατάλληλο έδαφος επικοινωνίας.

  1. Διατηρήστε τη ψυχραιμία σας

Ο πιο βασικός κανόνας όταν συναναστρέφεστε δύσκολους ανθρώπους είναι να διατηρείτε τη ψυχραιμία σας. Όσο το λιγότερο αντιδράτε, τόσο καλύτερα μπορείτε να χειριστείτε την κατάσταση. Ο θυμός μόνο χειρότερο μπορεί να κάνει τα πράγματα και όχι να τα λύσει.

  1. Αντιμετώπιση τις συγκρούσεις με συμπόνια

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχεστε τα πάντα, αλλά ότι αν κάποιος είναι αλαζονικός ή αρνητικός, συνήθως αυτή η συμπεριφορά είναι ένα είδος αμυντικού μηχανισμού. Εάν μάθετε να μην παίρνετε προσωπικά τις συμπεριφορές των άλλων, μπορείτε να δείτε τις αντιδράσεις τους με πιο αντικειμενική ματιά. Οι άνθρωποι κάνουν ότι κάνουν εξαιτίας τους και όχι εξαιτίας μας.

  1. Αντιμετωπίστε την κατάσταση με χιούμορ

Το χιούμορ είναι ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία επικοινωνίας. Εάν χρησιμοποιήσετε το χιούμορ σας σωστά τότε μπορείτε πολύ εύκολα να αφοπλίσετε μια δύσκολη συμπεριφορά.

Καταλήγοντας, το να μάθετε πώς να χειρίζεστε έναν δύσκολο άνθρωπο δεν είναι πολύ εύκολο. Απαιτείται να έχετε επικοινωνιακές δεξιότητες και να μπορείτε χωρίς νεύρα να βάλετε τον άλλον στη θέση του. Όταν αποκτήσετε την επικοινωνία τότε θα βιώνετε και λιγότερη θλίψη και νεύρα κάθε φορά που συναναστρέφεστε ένα δύστροπο χαρακτήρα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.