WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μπορούν τα ζώα να θεραπεύσουν την κατάθλιψη;


9 Σεπτεμβρίου 2017

pexels-photo-257519.jpeg

Προσφέρουν αγνή αγάπη. Εάν οι σχέσεις με την οικογένεια και τους αγαπημένους είναι περίπλοκη, τότε ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι αντίδοτο για όσους έχουν κατάθλιψη, αφού προσφέρουν μόνο αγάπη.

Τα κατοικίδια είναι ευθύνη. Όταναν κάποιος έχει ένα ζώο αναλαμβάνει μια ευθύνη και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με ήπια μορφή κατάθλιψης. Η φροντίδα ενός ζώου μπορεί να δώσει μια αίσθηση της αξίας και σημασίας του ίδιου του ανθρώπου.

Αυτές τις μέρες, είστε συνέχεια στον καναπέ; Αν ναι τότε θα χρειαστεί να βάλετε λίγο περισσότερη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητα σας. Τα κατοικίδια ζώα μπορούν να βοηθήσουν. Εάν έχετε ένα σκύλο, τότε θα πρέπει να περπατήσει και μια μικρή επιπλέον σωματική δραστηριότητα είναι καλή για τη σωματική και ψυχική σας υγεία.΄

Τα ζώα προσφέρουν συντροφιά. Όπως γνωρίζετε η κατάθλιψη απομονώνει και απομακρύνει από τους φίλους και τους αγαπημένους. Όμως, όσοι έχουν ένα κατοικίδιο ζώο δεν είναι ποτέ μόνοι και αυτό από μόνο του μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά. Επίσης ένα ζώο μπορεί να ωθήσει όσους έχουν μια ήπια κατάθλιψη να κάνουν περισσότερες κοινωνικές επαφές. Μπορούν να συνομιλήσουν με άλλους, ενώ βγάζουν βόλτα τον σκύλο στο πάρκο ή ενώ περιμένουν στο κτηνίατρο.

Τέλος οι μελέτες υποστηρίζουν, ότι η ιδιοκτησία ενός σκύλου μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τις ορμόνες του στρες, και να ενισχύσει τα επίπεδα των χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, που δημιουργούν ευφορία. Ακόμα και η φροντίδα ενός ψαριού ή μιας χελώνα, θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάθεσή. Μελέτες υποστηρίζουν, ότι η παρακολούθηση των ψαριών που κολυμπούν και των πουλιών που φτερουγίζουν, μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.