WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα διαλέξετε τους σωστούς φίλους


1 Δεκεμβρίου 2017

22071553-1786100355022180-722552733437001728-n.jpg

Η αγάπη και η φιλία πολλές φορές ταυτίζονται, διότι η φιλία είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς αγάπη, αλλά την ανιδιοτελή αγάπη.  Ο φίλος είναι το αγαπημένο πρόσωπο το οποίο επιθυμούμε να το βλέπουμε ευτυχισμένο. Χαιρόμαστε όταν είναι ευτυχισμένο και λυπούμαστε όταν δυστυχεί. Εκεί μάλιστα μετριέται και το μεγαλείο της αγνής φιλίας, της αγνής ψυχής, όταν χαιρόμαστε με την επιτυχία του φίλου μας. Γιατί ευκολότερα ο άνθρωπος κλαίει παρά χαίρεται. Το να λυπάσαι είναι ανθρώπινο, το να αγαπάς είναι ιερό. Η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από συνήθεια, από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση. Η ειλικρίνεια είναι η βάση της πραγματικής φιλίας.

Παρακάτω θα δούμε έναν σύντομο οδηγό για να επιλέγουμε φίλους που θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

Μην παραμελείτε τους παλιούς σας φίλους. Ακόμα και αν δεν έχετε πολλά κοινά πια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους κάνετε παρέα. Οι παλιοί φίλοι είναι εκείνοι που σας γνωρίζουν καλύτερα από όλους και μπορεί να σας νοιάζονται αληθινά. Και αν πλέον δεν έχετε τίποτα να συζητήσετε παρά μόνο για το παρελθόν, εξετάστε το ενδεχόμενο να περιορίσετε την επαφή σας μαζί τους κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων συναντήσεων.

Διαβάστε εδώ: Το πρώτο πράγμα που βλέπετε σε αυτή την εικόνα δείχνει τους κρυμμένους σας φόβους

Βρείτε φίλους στον τομέα εργασίας σας. Δεν εννοούμε απαραίτητα να δουλεύετε στον ίδιο χώρο, αλλά αν απασχολείστε με τα ίδια προγράμματα έχετε κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Επίσης μπορεί να πάρετε κάποιες ιδέες που να αφορούν την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Μην αποκλείετε φίλους που είναι πολύ μεγαλύτεροι ή πολύ νεότεροι. Στη ζωή σας θα συναντήσετε πολλούς ανθρώπους και πολλοί από αυτούς θα είναι μεγαλύτεροι ή μικρότεροι από εσάς. Μην τους αποκλείσετε ως φίλους μόνο και μόνο επειδή έχετε διαφορετική ηλικία. Οι μεγαλύτεροι φίλοι σας μπορεί να γίνουν οι φωνές σοφίας για εσάς και πιθανοί μέντορες, ενώ οι πιο νέοι μπορεί να σας κρατήσουν ενεργούς και να σας δώσουν θετική αύρα.

Και τέλος να θυμάστε ότι στη φιλία οι εγωισμοί δεν χωράνε.  Οι εγωιστές, οι συμφεροντολόγοι και όσοι έχουν μοναδική τους μέριμνα την εξυπηρέτηση του εγώ τους δεν μπορούν να κατανοήσουν το μέγεθος της πραγματικής φιλίας. Νομίζουν ότι είναι φίλοι αλλά στην ουσία αυταπατώνται. Γι αυτό και πρέπει να δημιουργούμε φιλίες μετά από βαθιά και ώριμη σκέψη και να έχουμε προς το φίλο μας ανοχή και επιείκεια. Πολλές φορές βλέπουμε ότι ο καλός φίλος αξίζει περισσότερο από τους συγγενείς μας. Το συγγενή τον επιβάλλει η φύση, ενώ το φίλο τον διαλέγει η ψυχή μας. Οι πραγματικοί φίλοι έχουν τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια ιδανικά και οραματίζονται τον ίδιο ουρανό

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.