WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί τα παιδιά αγαπάνε τους δεινόσαυρους;


8 Δεκεμβρίου 2017

dinosaur-romper-7-grande.jpg

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον κυρίως στα οχήματα, όπως αεροπλάνα, τρένα, αυτοκίνητα, το επόμενο δημοφιλές παιχνίδι είναι οι δεινόσαυροι. Γιατί όμως υπάρχει αυτό το έντονο ενδιαφέρον; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτά τα πλάσματα είναι αγαπητά στα παιδιά γιατί τα κάνουν να νιώθουν πιο δυνατά. Επίσης μια μελέτη που διεξάχθηκε το 2008 διαπίστωσε ότι η ενασχόληση με τους δεινόσαυρους μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να έχουν καλύτερες ικανότητες επεξεργασίας πληροφοριών, καλύτερη μνήμη και γενικά είναι πιο έξυπνα και προσέχουν περισσότερο στο σχολείο. Επίσης υπάρχουν και κάποιες μελέτες οι οποίες δείχνουν ότι τα μεγάλα παιδιά με έντονο ενδιαφέρουν στους δεινόσαυρους τείνουν να έχουν IQ πάνω από το μέσο όρο.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα διαλέξετε τους σωστούς φίλους

Η ηλιακή γκάμα των παιδιών που ασχολούνται με τους δεινόσαυρους είναι μεταξύ της 2 και 5 ετών. Καθώς μεγαλώνουν το ενδιαφέρον εξαντλείται. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2007 οι ερευνητές μελέτησαν τους γονείς 177 παιδιών και διαπίστωσαν ότι η ενασχόλησή τους με αυτά τα πλάσματα κράτησε μέχρι την ηλικία των 3. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το σχολείο, γιατί καθώς τα παιδιά αρχίζουν να εντάσσονται σε ένα παραδοσιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον δεν έχουν πλέον πολλά περιθώρια για να ασχοληθούν με εξειδικευμένα πράγματα.  Τέλος σημαντικό ρόλο στο ότι χάνεται αυτό το έντονο ενδιαφέρον παίζει και το κοινωνικό στοιχείο. Τα παιδιά άνω των 3 ετών αρχίζουν να αλληλεπιδρούν με τους συνομήλικούς τους σε καθημερινή βάση και συνειδητοποιούν ότι δεν ασχολούνται όλοι όλη την ώρα με τους δεινόσαυρους. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.