WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Tι είναι το Σύνδρομο Super Woman; Και τι να κάνετε αν το έχετε


8 Απριλίου 2018

daria-litvinova-342840-unsplash.jpg

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερη δυσκολία στο να κοιμηθούν, παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά άγχους, κατάθλιψης, χρόνιου στρες και εγκεφαλικά επεισόδια και νιώθουν μεγαλύτερη κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σχέση με τους άντρες. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ερευνών για την Ημικρανία οι ημικρανίες των γυναικών εμφανίζονται συχνότερα , διαρκούν περισσότερο και είναι πιο σοβαρές σε σχέση με αυτές των αντρών. Και όλα αυτά επειδή έχουν το σύνδρομο της Super Woman, δηλαδή θέλουν να είναι τέλειες σε όλα. Τι μπορείτε να κάνετε γι αυτό;

Πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας κάντε μια λίστα γράφοντας τα παρακάτω:

  • Να έχω μια θετική ενέργεια
  • Να έχω λαμπερά μαλλιά και καθαρό δέρμα
  • Να τρώω υγιεινά και ασκούμαι τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα ανακαλύψετε τη θετική πλευρά των ανθρώπων

Κάντε ασκήσεις μνήμης. Μπορεί να σας ακούγετε περίεργο παρόλα αυτά όταν χρησιμοποιείτε το μυαλό σας μπορείτε να ανακουφιστείτε από το χρόνιο στρες, να βελτιώσετε τη μνήμη σας και να ενισχύσετε τη διάθεσή σας. Μια καλή τεχνική είναι να κάνετε διαλογισμό, ξεκινώντας για λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα και θα διαπιστώσετε πως το μυαλό σας θα ηρεμίσει.

Φροντίστε τον εαυτό σας. Το πώς αντιμετωπίζετε το σώμα σας επηρεάζει και τον εσωτερικό σας κόσμο και αντίστροφα. Ευτυχώς, υπάρχουν απλές επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.