Επόμενος στόχος: Να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018
kaci-baum-110721-unsplash.jpg

Καμιά φορά οι άνθρωποι έχουν την τάση να μοιράζουν τις ευθύνες και να τις ξεχνάν ή να μη θέλουν να τις ενστερνιστούν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο απομακρύνονται και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Παύουν να κοιτούν μέσα τους. Δεν αναρωτιούνται για τις δικές τους σκέψεις και τα δικά τους συναισθήματα αλλά νοιάζονται περισσότερο για των άλλων.

Το να ασχοληθείς με τους άλλους ανθρώπους δεν είναι  κακό. Το να ασχολείσαι όμως μόνο με αυτούς και να ξεχνάς τον δικό σου εαυτό είναι κάτι παραπάνω από απρεπές. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός σε αυτόν τον κόσμο και κουβαλά μαζί του τη δική του προσωπική ιστορία. Τι νομίζεις ότι θα σε ωφελήσει παραπάνω; Να γνωρίσεις πολλές και διαφορετικές ιστορίες άλλων ή να γράψεις τη δική σου ιστορία έτσι όπως ακριβώς επιθυμείς;

Διαβάστε εδώ: Όσο και αν "πονάς" ποτέ σου μην τα παρατάς

Κοίταξε μέσα σου. Δες τι και πότε το αισθάνεσαι. Άκου τις σκέψεις σου. Προσπάθησε να τις ερμηνεύσεις να τις εξηγήσεις και μερικές φορές να τις αναλύσεις λίγο παραπάνω για να δεις τι πραγματικά έχουν να σου πουν. Βάλε τα θέλω σου σε προτεραιότητα. Ξεφύλλισε τον εσωτερικό σου κόσμο σαν τις σελίδες ενός όμορφου βιβλίου στο οποίο μπορείς να διορθώσεις και να προσθέσεις πράγματα. Βελτίωσε τον εαυτό σου. Παραδέξου  τα λάθη σου και αναγνώρισε τις επιτυχίες σου.

Μόλις θα αρχίσεις να φέρνεις στην επιφάνεια όλες αυτές τις πτυχές του εαυτού σου θα δεις πως σιγά σιγά θα αρχίσεις να τον αγαπάς περισσότερο. Δεν είσαι απλά ένα σώμα με κάποια συναισθήματα. Είσαι ένας μαγικός κόσμος που περικλείεται σε ένα σώμα.

Αξίζει να δημιουργήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Αξίζει να τον αγαπήσεις. Και πίστεψε με θα δεις αρκετές διαφορές. Θα δεις πως με το να αγαπήσεις και να αποδεχθείς τον ίδιο σου τον εαυτό θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Θα διαπιστώσεις και θα αρχίσεις να διακρίνεις και στους άλλους ανθρώπους χαρακτηριστικά και δεξιότητες που ίσως ποτέ πιο πριν δεν είχες προσέξει.

Αγάπησε πρώτα τον εαυτό σου γιατί είναι το κλειδί έτσι ώστε να αγαπήσεις πραγματικά και ουσιαστικά τους άλλους. Το να παρατηρήσεις τα όμορφα καθώς επίσης και τα άσχημα χαρακτηριστικά σου θα σε φέρει αντιμέτωπο με μια πρόκληση. Μια πρόκληση για να δεις κατά πόσο είσαι ικανός να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου να τον αποδεχθείς και να τον αγαπήσεις. Εσύ τι λες; Αξίζει τον κόπο;

Από την Ειρήνη Ιγνατίου