WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ένας ήρωας γένους θηλυκού


18 Ιουνίου 2018

sai-de-silva-27289-unsplash.jpg

Μάνες μητέρες μανούλες μαμάδες. Με όποιον τρόπο και αν τις αποκαλέσεις παραμένουν μοναδικές. Είναι αυτές οι γυναίκες που κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη ζωή τους αποφασίζουν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της δικής τους ιστορίας και να μεγαλώσουν ένα παιδί. Είναι εκείνες οι γυναίκες που κάνουν τη μεγαλειώδης κίνηση και πηγαίνουν ένα βήμα πίσω. Πηγαίνουν ένα βήμα πίσω και βάζουν σε προτεραιότητα την ανατροφή ενός παιδιού. Την ανατροφή του δικού τους παιδιού.

Αγωνίζονται και μοχθούν μέρα με τη μέρα για  να δημιουργήσουν τις καλύτερες και συγχρόνως τις ιδανικές συνθήκες έτσι ώστε να λάβει χώρα το έργο τους.

Πριν ο ήλιος ανατείλει καλά καλά είναι έτοιμες για δράση. Στόχος τους να ξυπνήσουν με όμορφο και γλυκό τρόπο το παιδί τους. Βάζουν στην άκρη τα οποιαδήποτε προβλήματα κι αν τις απασχολούν και αφοσιώνονται στο ρόλο τους. Στο ρόλο της μάνας. Με μια ήρεμη και τρυφερή  αγκαλιά μεταδίδουν στα παιδιά τους την σιγουριά και την ασφάλεια. Έπειτα η φαντασία και η δημιουργικότητα εξελίσσονται στην κουζίνα του σπιτιού τους. Μετατρέπονται σε προσωπικοί σεφ των παιδιών τους με σκοπό την υγιή ανατροφή τους.

Έκτος από μητέρες και συγχρόνως γυναίκες έχουν κι άλλες ιδιότητες. Ίσως είναι επαγγελματίες και εκτός σπιτιού. Πέρα από την οικιακή και οικογενειακή φροντίδα. Οι μανούλες είναι αυτές οι γυναίκες που προσπαθούν να γεμίσουν με χαρά τις στιγμές των παιδιών τους όσο κουρασμένες ή προβληματισμένες κι αν είναι. Συζητούν με τα παιδιά τους. Δέχονται και απαντούν σε κάθε τους απορία παρόλο που δεν τα ξέρουν όλα - και κάπως έτσι ξεκινάει ο ρόλος της μητέρας. Μιας ηρωίδας που συνεχώς γεννά μέσα της καινούρια συναισθήματα.

Διαβάστε εδώ: Όταν η πίεση χτυπάει κόκκινο. 4 συμβουλές έτσι ώστε να την κάνεις ωφέλιμη

Συναισθήματα χαράς λύπης πίστης και υπερηφάνειας. Μπορεί να δίνει την εντύπωση πως καθημερινά κάνει και ξανακάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα. Όμως ποτέ μα ποτέ δεν είναι ίδια καθώς μέσα από την ανατροφή του παιδιού της κι αυτή γεννιέται μεταβάλλεται και εξελίσσεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο που επιδρά στα πράγματα με τα οποία ασχολείται.

Όλες οι μητέρες αυτού του πλανήτη εκτελούν ένα δύσκολο και συγχρόνως υπέροχο έργο. Ανατρέφουν και μεγαλώνουν παιδιά. Χαίρονται με τη χαρά και πονούν με τον πόνο τους διπλά και τριπλά κάποιες φορές. Είναι παντού γύρω μας. Είναι παντού δίπλα μας και προσπαθούν. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν αξίζει να τις εκτιμάμε λίγο παραπάνω και να αναγνωρίζουμε το έργο τους παραπάνω από μια φορά το χρόνο που η γιορτή της μητέρας θα μας υπενθυμίσει τον κόπο τους.

Τέλος οι περισσότερες μητέρες είναι εκεί για να μας υπενθυμίσουν και κάτι ακόμη. Πως είμαστε αρκετά δυνατοί έτσι ώστε να αντεπεξέλθουμε σε οτιδήποτε κι αν μας συμβαίνει γιατί μας έχει μεγαλώσει ένας ήρωας. Ένας ήρωας γένους θηλυκού.

Από την Ειρήνη Ιγνατίου 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.