WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είναι η ζήλια πρόβλημα σε μια σχέση;


13 Ιουλίου 2018

jonas-weckschmied-116092-unsplash.jpg

H ζήλια σε λογικά πλαίσια μπορεί να κάνει καλό σε μια σχέση. Εάν όμως ξεκινήσει να γίνεται τοξική τότε μπορεί να καταστρέψει τη σχέση. Για παράδειγμα όταν κάποιος απαγορεύει στο σύντροφό του να συναντήσει τους φίλους του ή να κάνει πράγματα για τον εαυτό του τότε η ζήλια γίνεται τοξική και καταστρέφει τη σχέση.

Πώς όμως θα καταλάβετε ότι ο σύντροφός σας, σας ζηλεύει υπερβολικά; Υπάρχουν ορισμένα σημάδια της τοξικής ζήλιας και θα τα μάθετε συνεχίζοντας την ανάγνωση.

Νομίζει ότι είστε ιδιοκτησία του. Όταν κάποιος είναι σε μια σχέση και νομίζει ότι ο σύντροφός του, του ανήκει τότε σίγουρα αυτό αποτελεί ένα σημάδι τοξικής ζήλιας. Όμως είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε γιατί στο ξεκίνημα μιας σχέσης όλα φαντάζουν τέλεια. Είστε το πιο ξεχωριστό άτομο για τον αγαπημένο σας. Όμως ξαφνικά ο σύντροφός σας γίνεται κτητικός και τότε όλα μετατρέπονται σε εμμονή.

Διαβάστε εδώ: Αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι που χανόμαστε από τις φίλες μας

Σας παρακολουθεί. Ξαφνικά ο σύντροφός σας θέλει να μαθαίνει με ποιόν μιλάτε και τι κάνετε ανά πάσα στιγμή. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι σημάδι τοξικής ζήλιας.

Νιώθει κατώτερος. Όταν ο αγαπημένος σας παρακολουθεί πόσα χρήματα κερδίζετε από τη δουλειά σας είναι ένα σημάδι πως η ζήλια γίνεται τοξική και μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας.

Σχολιάζει ό,τι και αν κάνετε, δεν του αρέσει τίποτα από όσα του λέτε και σας κατακρίνει συνέχεια. Όλα αυτά είναι σημάδια πως σας ζηλεύει υπερβολικά και έχει εμμονή μαζί σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.