WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσουμε να νιώθουμε ενοχές


10 Αυγούστου 2018

tony-ross-390652-unsplash.jpg

Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ενοχές για το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνονται στις κοινωνικές προσδοκίες όταν πρόκειται για τη σταδιοδρομία τους, τις σχέσεις, τις απόψεις τους  και ο κατάλογος συνεχίζεται. Η ενοχή είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να καταλήξει σε τοξικό. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δούμε μια λίστα με πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να νιώθετε ένοχοι

Αυτοφροντίδα

Θα πρέπει να είναι σχεδόν δεδομένο ότι δεν πρέπει να αισθάνεστε ένοχοι για το χρόνο που περνάτε με τον εαυτό σας. Σίγουρα θα υπάρξουν και οι κακοπροαίρετοι που θα σας αποκαλέσουν εγωιστές ή ναρκισσιστές, όμως δεν πρέπει να τους δώσετε σημασία.

Λέτε όχι

Το να λέτε όχι σε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε σας επιτρέπει να εστιάσετε σε ό,τι έχει σημασία για εσάς. Γι αυτό λοιπόν δεν πρέπει να νιώθετε ενοχές, κάθε φορά που πρέπει να πείτε όχι.

Διαβάστε εδώ: Η ώρα που γεννηθήκατε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας

Εκφράζετε τα συναισθήματά σας

Εάν κάθε φορά που εκφράζετε αυτό που νιώθετε, σας φέρνει εσωτερική γαλήνη, τότε μη διστάσετε να δείχνετε τα συναισθήματά σας.

Δεν κρατάτε το σπίτι καθαρό ανά πάσα στιγμή

Δεν εννοούμε να μην καθαρίζετε ποτέ, αλλά από την άλλη μεριά δεν χρειάζεται να έχετε εμμονή με την καθαριότητα επειδή έτσι σας το έχει επιβάλει η κοινωνία. Δεν υπάρχει λόγος να είναι όλα καθαρά και τακτοποιημένα ανά πάσα στιγμή.

Για το σώμα σας

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Σταματήστε να νιώθετε άσκημα εάν δεν έχετε τέλειο σώμα και απλά αγαπήστε το.

Για την καριέρα σας

Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές τους και όλοι αξίζουν σεβασμό για τη σταδιοδρομία που έχουν επιλέξει.

Δεν θέλετε παιδιά

Το εάν θα αποκτήσετε ή όχι παιδιά αφορά εσάς και το σύντροφός σας. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σας κρίνει.

Οι απόψεις σας για το γάμο

Όπως και με τα παιδιά, έτσι και το αν θα παντρευτείτε ή όχι είναι δική σας επιλογή και δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές ό,τι και αν αποφασίσετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.