WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι μας διδάσκει ένας χωρισμός


2 Σεπτεμβρίου 2018

affection-board-broken-236229.jpg

Καμία φορά που κάποιος χωρίζει ψάχνει εναγωνίως να απαντήσει σε ένα "γιατί".Γιατί με χώρισε; Γιατί με παράτησε; Γιατί μου το έκανε αυτό; Γιατί με πρόδωσε; Πίσω όμως από αυτό το "γιατί" και τα δυσάρεστα συναισθήματα που δημιουργεί ένα τέτοιο γεγονός υπάρχει πολλή σοφία κρυμμένη. Θα πρέπει ο καθένας να στρέψει την προσοχή του στον εαυτό του προκειμένου να μάθει από αυτό. Να μάθει πράγματα για τον ίδιο, για την επικοινωνία μέσα σε μία σχέση, για τη θέση του μέσα σ' αυτή. Σε μία προσπάθεια να κατηγοριοποιήσουμε τα βασικότερα μαθήματα μια αποτυχημένης σχέσης καταλήξαμε στα εξής.

Ο ποιοτικός χρόνος είναι σημαντικός. Ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από χρόνο με τον εαυτό του. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουν αλλάξει τα συναισθήματά του ή δεν θέλει να βρίσκεται πλέον σε σχέση. Ο προσωπικός χρόνος είναι απαραίτητος.

Οι άνθρωποι δεν είναι περιουσία. Δεν μπορεί να θεωρηθεί κανείς κτήμα του άλλου. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε δικαίωμα να κρίνετε τις επιλογές του τρόπου ζωής του συντρόφου σας ανεξαρτήτως από το χρονικό διάστημα που είστε μαζί. Δεν πρέπει να ελέγχετε τη συμπεριφορά του, ακόμα κι αν δεν είναι η ιδανική για εσάς. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε μαζί του και να του εκφράσετε όλα εκείνα που σας νομίζετε πως σας ενοχλούν, αλλά και όλα εκείνα για τα οποία τον αγαπάτε και τον θαυμάζετε.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα ζητήσουμε συγγνώμη από κάποιον

Μην προσπαθείτε να τον αλλάξετε. Είναι το πιο παράλογο πράγμα που συμβαίνει στις σχέσεις. Γιατί να τον αλλάξετε; Είναι ο άνθρωπος που ερωτευτήκατε.

Η περίοδος πάθους δεν διαρκεί για πάντα. Η κατανόηση της διαφοράς ανάμεσα στον πόθο και την αγάπη μας επιτρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όταν έρθει η ώρα για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Οι πεταλούδες στο στομάχι, τα μηνύματα στο κινητό και οι ατέλειωτες συζητήσεις μέσα στη νύχτα είναι όλα σημάδια ερωτικού πάθους. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα συνήθως ξεθωριάζουν και τότε παίρνει τη θέση τους η αγάπη. Μην σας τρομάξει.

Οι σχέσεις μας με τους άλλους αντικατοπτρίζουν τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας. Όσο πιο πολύ συμπεριφέρεστε με γνώμονα τον καλύτερό σας εαυτό, τόσο πιο πολλή αυτοεκτίμηση καλλιεργείτε, η οποία με τη σειρά της σας βοηθά να καλλιεργήσετε σχέσεις αγάπης.

Μερικές σχέσεις γίνονται μόνο και μόνο για να μας διδάξουν ότι πρέπει να τις αφήσουμε. Το να αφήνουμε πίσω το παρελθόν μας επιτρέπει να είμαστε πλήρως παρόντες συναισθηματικά, πνευματικά και σωματικά σε μελλοντικές σχέσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.