WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ποιες φράσεις δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε κάποιον που υποφέρει από άγχος


3 Σεπτεμβρίου 2018

37756288_867382246782691_3018722338133770240_n.jpg

Το άγχος όχι μόνο είναι μέρος της ζωής μας, ελέγχει τη ζωή μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να το διαχειριστούν και να το αξιοποιήσουν δημιουργικά. Συνήθως όταν τους κυριεύει χάνουν τον ύπνο τους, δεν τρέφονται σωστά, έχουν ένταση κτλ. Τη δεδομένη λοιπόν στιγμή, το τελευταίο πράγμα που θέλουν να ακούσουν είναι κάποια από τις παρακάτω φράσεις.

"Ηρέμησε. Πώς κάνεις έτσι;". Μπορεί εσείς να έχετε βρει τον τρόπο για να χαλαρώνετε, όμως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν τα έχουν καταφέρει και δυστυχώς είναι πολλοί.

Διαβάστε εδώ: Η ώρα που γεννηθήκατε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας

"Σιγά καλέ που αγχώνεσαι για μικροπράγματα". Το θέμα είναι πως εκείνος για να έχει άγχος σίγουρα δεν το βλέπει έτσι. Συνεπώς, η φράση αυτή δεν βοηθάει.

"Αφού έχεις αγχωθεί κάνε κάτι". Εάν το άτομο που βιώνει έντονο άγχος, επιλέγει να μην κάνει τίποτα, είναι γιατί φοβάται. Φοβάται να πάρει μια απόφαση ή να επιλέξει ένα σχέδιο δράσης, επειδή κάτι θα αλλάξει στη ζωή του. Γι' αυτό η φράση αυτή όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά τον αγχώνει ακόμη πιο πολύ.

"Και εγώ έχω πολύ άγχος ". Ποιος να βοηθήσει ποιον;

"Ωραία, πάμε να πιούμε κάτι να ξεχαστείς;" Το αλκοόλ βοηθάει να χαλαρώσεις αλλά όχι να δώσει λύση.

Πηγή φωτογραφίας: www.instagram.com/brandonwoelfel

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.