Γιατί είναι πιο δύσκολο να κάνουμε φίλους μετά τα 40

Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018
brunette-clothes-fashion-58592.jpg

Ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε, είναι πάντα δύσκολο να κάνετε αληθινούς φίλους. Όταν φτάσετε στη μέση ηλικία, ωστόσο, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό. Όχι μόνο έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις σας, αλλά έχουν επίσης περάσει από τη ζωή σας πολλοί φίλοι, οι οποίοι έχουν φύγει.

Έτσι λοιπόν παρακάτω θα εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους δυσκολεύεστε να κάνετε φίλους μετά την ηλικία των 40.

Είστε απασχολημένοι με την οικογένεια σας.

Πιθανώς ο κυριότερος λόγος που είναι δύσκολο να κάνετε φίλους μετά τα 40 είναι ότι από εκείνο το σημείο στη ζωή σας έχετε και άλλες δεσμεύσεις, πιο ισχυρές. Συνήθως σε αυτή τη δεκαετία έχετε μεγάλα παιδιά, δηλαδή έφηβους, και τα παιδιά απαιτούν πολύ χρόνο. Έτσι εάν είστε γονείς είναι αρκετά δύσκολο αν βρείτε χρόνο αλλά και ανθρώπους της ηλικίας σας για να κοινωνικοποιηθείτε.

Ο κοινωνικός κύκλος δεν αλλάζει πολύ εύκολα μετά τα 40

Μελέτες έχουν δείξει ότι, όταν οι άνθρωποι που φτάνουν τα 40 αρχίζουν να εκτιμούν τις ποιοτικές φιλίες, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο επιλεκτικοί και να έχουν λιγότερους φίλους.

Ασχολείστε περισσότερο με τον εαυτό σας

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι περισσότεροι άνθρωποι όταν φτάσουν στην ηλικία των 40 ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους και λιγότερο για να γνωρίσουν φίλους.

Διαβάστε εδώ: Η ώρα που γεννηθήκατε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας

Φοβάστε την απόρριψη

Στην ηλικία των 40 και πάνω υπάρχει ένα είδος υπερηφάνειας που σας εμποδίζει να συνάψετε φιλίες. Φοβάστε την απόρριψη και την κρίση των άλλων.

Έχετε διαμορφώσει το χαρακτήρα σας

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν πολύ μετά τα 30, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι εάν έχετε περάσει σημαντικό μέρος της ενήλικης ζωής σας χωρίς φίλους, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να κάνετε φίλους στα 40 σας.

Βρίσκεστε σφάλμα σε όσους συναντάτε

Ίσως να σαμποτάρετε τις πιθανές σας φιλίες. Ίσως έχετε πρόβλημα να φτιάξετε φίλους μετά τα 40 επειδή έχετε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής σας διώχνοντας τους ανθρώπους μακριά.

Διαβάστε εδώ: 3 τρόποι για να ανακουφιστείτε από το στρες μέσα σε λίγα λεπτά

Προσπαθείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας από το να πληγωθεί και πάλι

Εάν σας έχουν προδώσει στο παρελθόν, φοβάστε να νιώσετε και πάλι τον ίδιο πόνο κάνοντας άλλη μια αποτυχημένη φιλία.

Δεν ενθουσιάζεστε πλέον τόσο έυκολα

Όταν είμαστε νέοι ενθουσιαζόμαστε με το παραμικρό, γεγονός που καθιστά εύκολο να συνάψουμε καινούριες φιλίες. Όταν όμως φτάσετε στην ηλικία των 40 υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούν να σας ενθουσιάσουν και που δεν έχετε βιώσει. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να δυσκολέψει τη δημιουργία μιας νέας φιλίας.

Εν κατακλείδι μπορεί να φαντάζει ακατόρθωτο να κάνετε φίλους ενώ διανύετε τη δεκαετία των 40, όμως δείτε σαν μια πρόκληση και τολμήστε το. Εξάλλου μια νέα φιλία μπορεί να κάνει τη ζωή σας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Μην φοβάστε να διακινδυνεύσετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα