WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πάρε τη ζωή στα χέρια σου


14 Οκτωβρίου 2018

xan-griffin-419096-unsplash.jpg

Πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι. Κάτι που συνεπάγεται πολλές και διαφορετικές ζωές. Αν όμως προσπαθήσουμε να βρούμε έστω ένα κοινό στοιχείο μεταξύ αυτών των ανθρώπων τότε σίγουρα αυτό θα ήταν πως όλοι τους έχουν μια και μοναδική ζωή.

Το κοινό αυτό στοιχείο για πολλούς παραμένει αδιάφορο και για κάποιους άλλους θεωρείται δεδομένο. Τι καλύτερο από το να συνειδητοποιήσεις πως έχεις μια και μοναδική ζωή. Να κατανοήσεις πως εκτός από υποχρεώσεις έχεις μέσα σου και επιθυμίες. Επιθυμίες που ίσως αποτελούνται από έμπνευση, δημιουργία, αποφασιστικότητα και θάρρος.

Διαβάστε εδώ: Μήπως εμφανίζετε εποχιακή συναισθηματική διαταραχή και δεν το γνωρίζετε;

Δεν είναι καιρός για αναβολές. Προσπάθησε. Τόλμησε. Κάνε αυτό που θέλεις. Η αποτυχία δεν είναι τίποτα μπροστά στο να μην προσπαθήσεις καν για αυτό που επιθυμείς βαθιά. Ναι, υπάρχει πιθανότητα να αποτύχεις. Και; Τι  έγινε; Μπορείς να προσπαθήσεις ξανά.

Άρχισε να κυνηγάς τη ζωή και όχι να κυνηγά αυτή εσένα. Να είσαι συνεπής με τις υποχρεώσεις σου αλλά να κάνεις χώρο και για σένα. Για αυτά που επιθυμείς, για τους ανθρώπους και τα άτομα που αγαπάς, για όσα θες να τολμήσεις. Μη φοβάσαι υπερβολικά και δίωξε μακριά τη μιζέρια, τη γκρίνια και την αρνητικότητα. Μην ακούς το δεν μπορώ και μην δίνεις σημασία σε όσους σου το λένε. Η ζωή από μόνη της είναι ένα θαυμάσιο δώρο. Γιατί σου δίνει την ευκαιρία να νιώσεις, να αισθανθείς, να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Από εκεί ξεκινάν όλα. Αγάπησε τον εαυτό σου. Αγάπησε τη ζωή. Δες τα πάντα με την καλοπροαίρετη ματιά της θέλησης και προσπάθησε. Απλά δώσε ευκαιρίες στον εαυτό σου έτσι ώστε να ζήσεις όπως πραγματικά εσύ επιθυμείς.

Και μην ξεχνάς ... ποτέ δεν είναι αργά για να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Αρκεί να το θελήσεις.

Από την Ειρήνη Ιγνατίου 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.