WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 μικρά tips για να αποφύγουμε το στρες της καθημερινότητας


4 Δεκεμβρίου 2018

brooke-cagle-199258-unsplash.jpg

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου έχει κάνει για τα καλά την εμφάνιση του. Το γιορτινό κλίμα επικρατεί τριγύρω και η ανυπομονησία για λίγες ξεκούραστες και χαλαρές στιγμές αρχίζει να γίνεται όλο ένα και πιο έντονη.

Οι υποχρεώσεις όμως δεν έχουν σταματήσει ακόμη και ίσως λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων να είναι περισσότερες από κάποια άλλη στιγμή.

Μια γυναίκα στις μέρες μας καλείται να ενστερνιστεί διάφορους ρόλους μέσα στην καθημερινότητα της και πολλές φορές το να ανταποκρίνεται σε αυτούς τους ρόλους το ίδιο καλά μπορεί να την πανικοβάλει ή να την κάνει ανήσυχη για το πως και αν θα τα καταφέρει. Παρακάτω παρέχονται ενδεικτικά 4 μικρά tips για να μπορέσεις να κάνεις λίγο περισσότερο ποιοτική της καθημερινότητα σου και να αποφύγεις στρεσογόνους  παράγοντες όποτε αυτό είναι δυνατόν.

Διαβάστε εδώ: Γιατί το άγχος φαίνεται να χειροτερεύει το βράδυ

Άδραξε τη μέρα.

Σήκω το πρωί λίγο νωρίτερα από αυτό που συνηθίζεις και επικεντρώσου με ηρεμία στους στόχους της ημέρας. Για παράδειγμα ίσως να πρέπει να φύγεις από το σπίτι στις 8. Ξύπνα μια ώρα νωρίτερα αντί για μισή και κάνε με ηρεμία κάτι που σε ευχαριστεί. Πιες το αγαπημένο σου ρόφημα ή κάνε ένα δυναμωτικό πρωινό χωρίς να βιάζεσαι. Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει έτσι ώστε να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να αναλάβει δράση και να μην του δημιουργήσεις άγχος και στρες από τις πρώτες πρωινές ώρες τις ημέρας.

Κάνε κάτι για σένα.

Προσπάθησε όσο τρέξιμο και αν έχεις μέσα σε μια καθημερινότητα να κάνεις κάτι για εσένα κάθε μέρα. Είτε αυτό σημαίνει να δεις ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς είτε να περάσεις λίγο χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, επιδίωξε το.

Βάλε το πρόγραμμα στη ζωή σου.

Όσο δύσκολο και ακατόρθωτο κι αν σου φαίνεται έχει αποτέλεσμα. Πρόγραμμα σημαίνει τάξη και παράλληλα οριοθέτηση. Η μέρα έχει 24 ώρες και αντί να σπαταλήσεις κάποιες ώρες χωρίς να το καταλάβεις και να πιεστείς και να αγχωθείς  μετά καλύτερα να τις προγραμματίσεις. Κάνε ένα  πλάνο της επόμενης μέρας από βραδύς στην ατζέντα σου. Ενσωμάτωσε τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σου αλλά παράλληλα την ξεκούραση & τον δικό σου προσωπικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να κάνεις σιγά σιγά τις ημέρες σου όπως εσύ θέλεις και να οριοθετήσεις τους παράγοντες που ίσως σε αποσυντονίζουν.

Διάβαστε εδώ: Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα: Τελικά υπάρχει γυναικεία φιλία;

Μην αναλώνεσαι.

Μην υπέρ αναλύεις και μην αναλώνεσαι σε πράγματα τα οποία δεν μπορείς να ελέγξεις. Ο αστάθμητος παράγοντας θα είναι πάντα εκεί και από τη στιγμή που δεν σε ωφελεί σε κάτι περιόρισε τον και μην αναλώνεσαι σε αυτόν. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις τη διάθεση σου και να χάσεις χρόνο από άλλα περισσότερο ευχάριστα και δημιουργικά πράγματα.      

Από την Ειρήνη Ιγνατιου

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.