WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί μερικοί άνθρωποι είναι τόσο καλοί στο να επιλέγουν τα σωστά δώρα


14 Δεκεμβρίου 2018

roberto-nickson-g-85119-unsplash.jpg

Δεν είναι το δώρο, αλλά η σκέψη που μετράει. Λοιπόν, ίσως, αλλά δεν σχύει πάντα. Γιατί είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, όταν κάποιος μας κάνει ένα δώρο που δεν μας αρέσει νιώθουμε μια μικρή δυσαρέσκεια. Γιατί όμως μερικοί άνθρωποι είναι τόσο καλοί στο να επιλέγουν τα κατάλληλα δώρα;

Το κλειδί για να πάρετε ένα ωραίο δώρο είναι να είστε καλός ακροατής. Η επιλογή πρέπει να είναι ανιδιοτελής και να θέλετε να κάνετε τον άλλον πραγματικά ευτυχισμένο. Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε τα μυστικά των ανθρώπων που έχουν την ικανότητα να διαλέγουν πάντα το σωστό δώρο, συνεχίστε την ανάγνωση. 

Διαβάστε εδώ: Χωρισμένοι γονείς και Χριστούγεννα

Όσοι επιλέγουν τα πιο όμορφα δώρα, δεν τα παίρνουν μόνο στα γενέθλια και στις γιορτές, αλλά τα δίνουν και σε ανύποπτη χρονική στιγμή. Είναι πάντα σε επιφυλακή για πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν τους φίλους και την οικογένεια τους ευτυχισμένους καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Δίνουν προσοχή. Ακούνε ή παρατηρούν ένα φίλο τους όταν κοιτάει κάτι σε μια βιτρίνα και το σημειώνουν, ώστε να του το χαρίσουν την κατάλληλη στιγμή. 

Διαβάστε εδώ: Γιατί το άγχος φαίνεται να χειροτερεύει το βράδυ

Δεν ξεχνούν το περιτύλιγμα. Μέρος της χαράς ενός δώρου είναι όταν το ξετυλίγουμε. Η αγωνία κορυφώνεται όταν είναι τυλιγμένο σε μια υπέροχη συσκευασία. Γι αυτό όσοι ξέρουν να επιλέγουν τα σωστά δώρα, γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι ένα φανταχτερό και με ωραίες κορδέλες περιτύλιγμα.

Τα καλύτερα δώρα είναι αυτά που μας χαρίζουν μια περιπέτεια, όπως εισιτήρια συναυλιών, ένα μασάζ ή ακόμα καλύτερα ένα ταξίδι. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν εμπειρίες αισθάνονται πιο χαρούμενοι και εκτιμάνε περισσότερο το συγκεκριμένο δώρο.

Ό,τι όμως και να πάρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα εν όψει των γιορτών, αυτό που τελικά έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η συναισθηματική και όχι η υλική αξία. Το απλό και συμβολικό δώρο που δίνεται από καρδιάς προκαλεί και τα πιο όμορφα συναισθήματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

                                                                                                       

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.