WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι κρύβεται πίσω από το στρες


20 Δεκεμβρίου 2018

eutah-mizushima-26887-unsplash.jpg

Στην εποχή μας μιλάμε πολύ για το στρες. Όλοι έχουν κάποιου είδους στρες. Το στρες βρίσκεται παντού. Σε κάθε τομέα της ζωής μας. Είναι μια φοβισμένη αντίδραση στις διαρκείς αλλαγές της ζωής. Είναι μια πολύ εύκολη δικαιολογία που τη χρησιμοποιείς για να μην αναλάβεις την ευθύνη των συναισθημάτων σου. Αν μπορέσεις να εξισώσεις τη λέξη «στρες» με τη λέξη «φόβο», τότε θα μπορέσεις να αρχίσεις να αποβάλλεις σιγά-σιγά από τη σκέψη στο την ανάγκη του φόβου.

Διαβάστε εδώ: Γιατί το άγχος φαίνεται να χειροτερεύει το βράδυ

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς πόσο στρες έχεις αναρωτήσου τι σε φοβίζει. Ρώτησε τον εαυτό σου «Με ποιον τρόπο υπερφορτώνω ή καταπιέζω τον εαυτό μου; Γιατί εγκαταλείπω τη δύναμη μου;» Βρες τι είναι αυτό που κάνεις στον εαυτό σου ώστε να δημιουργεί μέσα σου στο φόβο που σ’ εμποδίζει να νιώθεις εσωτερική αρμονία και γαλήνη.

Το στρες δεν είναι εσωτερική αρμονία. Εσωτερική αρμονία είναι η συμφιλίωση με τον εαυτό σου. Όταν όμως έχεις στρες, προσπάθησε να απελευθερώσεις το φόβο που σε κυριεύει, ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις στη ζωή σου νιώθοντας ασφάλεια. Μη χρησιμοποιείς τη λέξη «στρες» σαν δικαιολογία για να αποφύγεις κάτι. Μη δίνεις μεγάλη δύναμη σε μια τόσο μικρή λέξη. Τίποτε δεν μπορεί να ασκήσει δύναμη πάνω σου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.