WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν αγαπάτε κάποιον με χρόνιο άγχος


23 Δεκεμβρίου 2018

nick-karvounis-403792-unsplash.jpg

Το άγχος όχι μόνο είναι μέρος της ζωής μας, ελέγχει τη ζωή μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να το διαχειριστούν και να το αξιοποιήσουν δημιουργικά. Συνήθως όταν τους κυριεύει χάνουν τον ύπνο τους, δεν τρέφονται σωστά, έχουν ένταση κτλ. Τι συμβαίνει όμως εάν αγαπάτε έναν άνθρωπο που έχει πολύ άγχος; Πώς θα πρέπει να του φερθείτε; Παρακάτω θα δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε αν αγαπάτε κάποιον με άγχος.

1. Tα άτομα με άγχος είναι όπως και οι υπόλοιποι και θέλουν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζετε όλους τους ανθρώπους ... με καλοσύνη, υπομονή και σεβασμό.

Διαβάστε εδώ: Η ώρα που γεννηθήκατε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας

2. Μερικές φορές μπορεί να θελήσουν να απομονωθούν. Όπως οι εσωστρεφείς έτσι και όσοι αγχώνονται μπορεί να έχουν την ανάγκη να αποσυρθούν από τον έξω κόσμο, για να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να χαλαρώσουν. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και είναι ένα σημαντικό κομμάτι ώστε να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

3. Μπορεί να σας αγνοήσουν. Επειδή οι αγχωτικοί άνθρωποι συχνά στρεσάρονται από την κοινωνική αλληλεπίδραση, σίγουρα κάποιες φορές θα σας αγνοούν. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε υπομονετικοί και να μην το πάρετε προσωπικά.

4. Η αλλαγή δεν είναι εύκολη. Οι περισσότεροι άνθρωποι που αγχώνονται, νιώθουν πως χάνουν τον έλεγχο. Οποιαδήποτε αλλαγή στη ρουτίνα μπορεί να είναι ανησυχητική και να τους δημιουργήσει συναισθήματα που δεν  καταλαβαίνουμε.

Διαβάστε εδώ: Γιατί το άγχος φαίνεται να χειροτερεύει το βράδυ

5. Γνωρίζουν ότι το άγχος τους δεν είναι πάντα φυσιολογικό. Μη νιώθετε ότι πρέπει να τους υπενθυμίζετε πως δε χρειάζεται να στρεσάρονται τόσο πολύ γιατί το γνωρίζουν, απλά δεν είναι εύκολο να το αποβάλουν.

6. Τέλος είναι σημαντικό να θυμάστε πως το άγχος δεν καθορίζει τον άνθρωπο. Μην αφήσετε να επισκιάσει όλα όσα θαυμάζετε σε εκείνον.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.