WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 γυναίκες εκμυστηρεύονται πώς άλλαξε η σεξουαλική τους ζωή αφού έγιναν μαμάδες


5 Ιανουαρίου 2019

neonbrand-650739-unsplash.jpg

Ας το παραδεχτούμε, το σεξ είναι πιθανόν το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται κάθε νέα μαμά. Γιατί μπορεί η μητρότητα να είναι ό,τι πιο όμορφο συμβαίνει στη ζωή κάθε γυναίκας, ωστόσο στην αρχή επικρατούν ατελείωτες νύχτες χωρίς ύπνο και αρκετό άγχος. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να μην απομένει καθόλου ενέργεια στις νέες μαμάδες για να σκεφτούν κάτι άλλο εκτός από το μωρό τους.

Ωστόσο καθώς ο καιρός περνάει τα πράγματα μπαίνουν σε μια ροή και το ζευγάρι προσπαθεί και πάλι να έρθει πιο κοντά. Αυτό όμως που τρομάζει τις περισσότερες νέες μητέρες είναι πώς θα ξανακάνουν σεξ με το σύντροφό τους και εάν θα είναι όλα όπως πριν. Και επειδή πολλές γυναίκες έχουν βιώσει ή θα βιώσουν παρόμοια συναισθήματα, παρακάτω 5 γυναίκες μας εκμυστηρεύονται πώς άλλαξε η σεξουαλική τους ζωή αφού έγιναν μαμάδες.

Διαβάστε εδώ: 6 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν αγαπάτε κάποιον με χρόνιο άγχος

Στέλλα 30 ετών

«Στην αρχή είχα κάποιες αμφιβολίες, όπως για παράδειγμα ότι μπορεί να μην είναι πλέον το σεξ ίδιο με πριν. Όμως μόλις επέστρεψα στη σεξουαλική μου ζωή όλα ήταν υπέροχα. Τους πρώτους δυο μήνες ήμουν εξαντλημένη και δεν είχα κατά νου το σεξ, αλλά πραγματικά θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα ξαναγυρίσετε στις παλιές σας συνήθειες».

Γουίτνει 30 ετών

«Μας πήρε πολύ χρόνο για να επανέλθουμε σα ζευγάρι. Όσο αφορά τη σεξουαλική μας ζωή στην αρχή χρειαστήκαμε αρκετά λιπαντικά και χρειάστηκε να περάσουν 6 εβδομάδες για να έχουμε και πάλι μια υγιής σεξουαλική σχέση.

Τίφανη 32 ετών

«Έχω συχνά πονοκεφάλους και είμαι συνέχεια κουρασμένη. Και δεν είναι απλώς δικαιολογίες, είμαι έτσι στην καθημερινότητά μου. Πραγματικά δε ξέρω πώς έμεινα έγκυος τη δεύτερή μου κόρη».

Διαβάστε εδώ: Γιατί το άγχος φαίνεται να χειροτερεύει το βράδυ

Νικολίνα 32 ετών

«Είχα μια δύσκολη γέννα με πολλά δάκρυα και τρία ράμματα στον κόλπο. Ήμουν τόσο τρομοκρατημένη που μόνο το σεξ δε σκεφτόμουν. Όταν όμως το μωρό μου έγινε τεσσάρων μηνών, μου έλειπε απίστευτα ο σύζυγός μου και έτσι αποφάσισα να προσπαθήσουμε. Δοκιμάσαμε πρώτα στο ντους και η αλήθεια είμαι πως ένιωθα περίεργα, σα να κάνω για πρώτη φορά σεξ. Όμως με τον καιρό η σεξουαλική μας ζωή βελτιώθηκε και είναι και πάλι φυσιολογική, αν και όχι τόσο συχνή όση ήταν πριν το μωρό».

Ελίζαμπεθ 33 ετών

«Αφού πέρασα κάποιο διάστημα μετά τον τοκετό που δεν είχα καθόλου όρεξη για σεξ, πλέον διαπιστώνω ότι κάνω αρκετά συχνά σεξ με το σύζυγό μου. Μάλιστα τον βρίσκω πιο ελκυστικό τώρα που έγινε πατέρας».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.